Nieuwe regieruimte van Stichting AKN

De nieuwe vaste regie van Stichting AKN is gisteren met de productie van het KRO-NCRV programma Jacobine op zondag succesvol operationeel gegaan.

Stichting AKN positioneert zich steeds meer als white label studio waarbij alle programma’s in haar studio’s worden gemaakt, ongeacht om welke omroep het gaat.

NEP The Netherlands bouwde hiervoor in de TV-studio in het MediaGebouw aan de ‘s-Gravelandseweg 80 een vaste regieruimte om onder meer duurzamer en flexibeler te kunnen produceren. De door NEP geregistreerde programma’s Zapplive (KRO-NCRV) en Opsporing Verzocht (AVROTROS) gaan respectievelijk zaterdag 21 en dinsdag 24 oktober met de nieuwe regie live on air.

Karel van der Flier (CCO bij NEP The Netherlands): “De afgelopen maanden is er samen met AKN hard gewerkt en uitvoerig getest om deze vaste regie op tijd gereed te krijgen. Jacobine op zondag had de primeur om als eerste gebruik te maken van de nieuwe regie en bijbehorende infrastructuur. En met succes.”

“Binnenkort volgen ook de producties van Zapplive, Opsporing Verzocht, De Reünie en De slimste mens. We zijn trots op het vertrouwen dat AKN in ons heeft en kijken er naar uit deze samenwerking met onze innovatieve diensten nog verder uit te bouwen. Bijvoorbeeld met Cloud Production waarbij gecentraliseerde resources eenvoudig deelbaar zijn en efficiënt ingezet kunnen worden over meerdere partijen, waardoor de kwaliteit van de programma’s nog meer gewaarborgd blijft.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*