Nieuwe reeks ‘Op Adem’ in deze spannende Coronatijd

Maandag 25 mei vervolgt presentatrice Jacobine Geel haar programma Op Adem (KRO-NCRV) met tien nieuwe gasten. In deze fase van de coronacrisis praat zij met de geïnterviewden over deze spannende tijd waarin de teugels wat gaan vieren, terwijl het virus nog altijd onder ons is. 

Zo praat ze met Rianne Donders, burgemeester van Roermond over de moeilijkheid van handhaving en het inlevingsvermogen dat ze heeft door haar eigen persoonlijke ervaring van abrupt en groot verlies. Daarnaast praat Jacobine met pionierspredikant Bas van der Graaf die tijdens de coronacrisis herstelt van een burn-out. Sterven en weer opstaan gebruikt hij als metafoor voor deze tijd. 

Zangeres Leoni Jansen wil niet meer terug naar hoe het was vóór de coronacrisis en zingt met passie een ‘Irish Blessing’ met handgebaren. Binnenstebuiten-boswachter Marieke Schatteleijn pleit ervoor veel de natuur in te gaan vanwege de positieve invloed op ons immuunsysteem.

Jacobine Geel: ‘Maandag begint een nieuwe reeks gesprekken in de serie Op Adem. Een boeiend project in deze bijzondere tijd. De gesprekken zijn heel persoonlijke, soms bijna intieme bespiegelingen van individuele mensen over hoe zij zich staande houden, wat hen neerdrukt en hoop of uitzicht geeft. En tegelijkertijd weerspiegelen de gesprekken hoe we er als samenleving aan toe zijn. Waren het eerst de schok, het teruggeworpen worden op je eigen leven en innerlijk, het streven om daarin toch iets van rust en zin te vinden, in deze nieuwe reeks wordt de blik weer meer op de wereld buiten gericht. Na een fase van overgave – soms tegen wil en dank – komt er nu ook weer verzet. Wat is een nieuw normaal, moeten we dat wel willen, en kan het meetlint dan ons enige richtsnoer zijn of kiezen we liever andere waarden als kompas? Er wordt ons door de komende tien gasten weer veel gegeven én te denken gegeven.’

Op Adem met Jacobine Geel is vanaf 25 mei dagelijks te zien om 09.10 uur bij KRO-NCRV op NPO2. Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*