Nieuwe mysterieuze Avrotros-thrillerserie Grenslanders

In de afgelegen grensstreek tussen Nederland en Vlaanderen wordt aan Nederlandse zijde een onbemand plezierjacht aangetroffen doorzeefd met kogels en vol bloedsporen. Aan Vlaamse zijde wordt tegelijkertijd een mysterieus dolend meisje gevonden. De Rotterdamse politie-inspecteur Tara Dessel (Jasmine Sendar) en de Antwerpse gerechtspsychiater Bert Dewulf (Koen De Bouw) worden ieder op een zaak gezet en ontdekken al snel dat er een verband is tussen het jacht en het meisje. Wanneer Tara en Bert zich samen in de zaak vastbijten, komen ze erachter dat de bewoners van dit grensland al eeuwenlang op hun eigen manier omgaan met vreemdelingen. De nieuwe achtdelige thrillerserie Grenslanders met onder anderen Jasmine Sendar, Fedja van Huêt en Monic Hendrickx is vanaf zondag 25 augustus te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Tara en Bert stuiten in het grensland steeds meer op tegenwerking. Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende grensland en de mensen die er wonen, er praktijken op nahouden die het daglicht niet mogen zien. In een sfeer van toenemende paranoia en vijandigheid dringen ze dieper door in de geheimen van de streek, maar daarbij gaan ook hun persoonlijke problemen hen steeds meer parten spelen…
Rolverdeling:
Tara Dessel – Jasmine Sendar, Bert Dewulf – Koen De Bouw, Afi – Adanna Unigwe, commissaris Biegel – Fedja van Huêt, Cornelia Dingemanse – Monic Hendrickx, Tommy Dingemanse – Robin Boissevain, Rechercheur De Wit – Nico de Vries

Grenslanders is een Nederlands-Belgische coproductie. Het scenario is geschreven door Rik D’hiet en Erik de Bruyn, de regie is in handen van Erik de Bruyn. Producenten zijn Column Film en Eyeworks België.
Grenslanders, vanaf zondag 25 augustus 2 afleveringen per keer om 20.15 uur bij AVROTROS op NPO 3

1 Comment

  1. Inwoner van Zeeuws-Vlaanderen –
    Ik heb nu vandaag aflevering 3 en 4 bekeken. Nou…, ik weet niet hoor. Ligt het nu aan mij, maar als je staat te vliegeren in Breskens, hoe kan je daarna met de overzet van Vlissingen naar Breskens gaan? Dan beland het meisje met een bloeding in het ziekenhuis, om later de overzet te nemen op het kanaal Gent/Terneuzen (Terdonk-Doornzele), om dan in het hotel te belanden (Hotel Laureins) aan de Strandlaan tussen Westende en Nieuwpoort in België…? Wat dus überhaupt NIET in Zeeuws-Vlaanderen ligt!!!
    Ben mij terdege bewust dat dit fictie is, maar de realiteit word hier toch ook wel geweld aan gedaan. Dit is NIET herkenbaar als zijnde de regio Zeeuws-Vlaanderen, waar de feiten zich zouden ¨moeten¨ voordoen, zogenaamd tussen Doel en Perkpolder, zijnde Oost Zeeuws-Vlaanderen, en waar, naar mijn weten de Oost-Vlaamse Belgen geen West-Vlaams spreken.
    Ik weet niet hoor, maar vrees dat voor veel Belgen en Zeeuws-Vlamingen het een bedenkelijke SOEP is! Ik zou bijna durven zeggen…., ZONDE VAN DE ZENDTIJD.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*