Nieuwe en vernieuwde programma’s bij KRO-NCRV

Tijdens de perspresentatie voor het winterseizoen op 25 november maakte de KRO-NCRV een aantal nieuwe titels en een aantal vernieuwingen aan bestaande programma’s bekend. De Reünie wordt voortaan door Patrick Lodiers gepresenteerd, Katja Schuurman sluit zich aan bij het presentatorenteam en Eva Jinek zien we in 2015 dagelijks.

Nieuw programma Anita Witzier
Behalve met een bekende titel als Memories, zal Anita Witzier vanaf 4 januari te zien zijn met Anita wordt opgenomen waarin zij het leven in een psychiatrische kliniek beleeft.

Pilot met Caroline Tensen en Anita Witzier
Volgende week nemen Anita Witzier en Caroline Tensen een pilot op voor een nieuw programma. Beide presentatrices startten hun carrière ooit bij Veronica en gaan nu samen een programma maken. Ze willen nog niets vertellen, behalve dat het over iets gaat waar ze allebei veel van houden: eten. “Bij mij zie je dat, bij Anita niet”, voegt Tensen als kwinkslag toe.

Katja Schuurman voortaan bij KRO-NCRV
Katja Schuurman is vanaf 26 februari te zien met haar eerste NCRV-programma: het populairwetenschappelijke Bodyscan. Schuurman stelt hierin haar lichaam ter beschikking aan de wetenschap. Ze ondergaat tests en interviewt mensen die in extreme mate te maken hebben met het onderwerp. Voeding, stress, sport en geheugen zijn een paar van die onderwerpen. Bij het onderwerp ‘slaap’ slaapt de presentatrice 50 uur niet en interviewt ze een narcolepsie-patiënt.

Daarnaast zal Schuurman het programma Alles voor je kind gaan presenteren: over ouders die heel ver gaan ten behoeve van het talent van hun kind. “Soms heel schrijnend”, vertelt ze, “als er ook een broertje of zusje is dat niet al die aandacht krijgt.”

Verder zal Schuurman te zien zijn in twee dramaseries: vanaf 14 maart in Schaep Ahoy – in de populaire ’t Schaep reeks van de KRO – en vanaf 2 januari in de nieuwe politiedramaserie NOORD ZUID, met Ariane Schluter in de hoofdrol.

Joris Linsen met nieuwe en vernieuwde programma’s
Vanaf 16 februari is Joris Linssen in het nieuwe programma Deel je leven te zien. Hij heeft een jaar lang tien zaken rond orgaandonatie gevolgd. “Het is een programma over liefde tussen mensen”, vertelt hij. “Je ziet grote dilemma’s. Iedere ouder heeft alles over voor zijn kind. Ik zou ook zeker een orgaan doneren aan mijn kind.”

Zijn nieuwe programma Joris’ Wereld start vandaag. Lees hier het eerdere artikel op spreekbuis.nl 

Zijn geesteskind Hello Goodbye is vernieuwd en krijgt een tweede presentator. Lees hier wat Linsen spreekbuis.nl vertelde

Twee nieuwe programma’s met Arie Boomsma
Arie Boomsma komt op NPO 3 met twee nieuwe programma’s. In KRO De Roze Wildernis is vanaf 23 december in acht afleveringen te zien hoe hij met homoseksuele jongens en hun hetero vaders de Argentijnse wildernis door trekt op weg naar de Gay Pride in Buenos Aires. “Op een reis vol ontberingen worden de vaders gedwongen met hun zoons te praten, want ze zijn op elkaar aangewezen”, licht Boomsma toe. “Vaders weten niet hoe ze over de geaardheid van hun zoon moeten praten.”

Van het programma Larie is nog geen uitzenddatum bekendgemaakt. Het wordt een debating programma met cabaretiers, waarin zij de kunst van het redevoeren toepassen leunend op de grap.

Annemiek Schrijver
Levensbeschouwing blijft een pijler van de KRO-NCRV. Annemiek Schrijver is aangetrokken om per 2015 nieuwe levensbeschouwelijke programma’s te maken voor de NCRV. Ze zal vanaf 4 januari op zondagochtend te zien zijn op NPO 2 met Het Vermoeden.

Patrick Lodiers presenteert De Reünie
Op 21 en 28 december is Patrick Lodiers voor het eerst te zien als nieuwe presentator van de Reünie. Hij volgt Rob Kamphues op, wiens vertrek in mei bekend werd gemaakt. “Ik was fan van het programma en nu mag ik zelf in het decor rondlopen,” aldus Lodiers, net als Kamphues afkomstig van BNN.

Lodiers is ook bezig andere programma’s te ontwikkelen voor zijn nieuwe werkgever, vertelt hij spreekbuis.nl. “Ik hoop een journalistiek programma te mogen ontwikkelen. Participerende buitenland journalistiek.” Meer kan hij nog niet zeggen want de opnames voor een nieuw seizoen van De Reünie zijn in volle gang.

Nieuw onderzoeksjournalistiek programma
Onderzoeksjournalistiek is er vanaf 11 januari iedere zondag met De Monitor. Hierover verscheen al een artikel op Spreekbuis. Lees het hier

Vernieuwd Brandpunt
Brandpunt is vanaf 27 januari te zien op dinsdag in plaats van zondag en wordt een programma van een uur met een centrale presentator in de persoon van Fons de Poel. “Het is in eerste instantie een programma van makers die het programma gezicht geven”, zegt hij over zijn rol als ‘gezicht van’. Dat Brandpunt een programma wordt van een uur is de “verzilvering van een oude droom”. De Poel blijft ook reportages maken. “Dat is ook de reden dat ik teruggekeerd ben naar Brandpunt. Het is heerlijk om buiten te spelen en verhalen te maken.”

Dagelijks Jinek
Jinek, de talkshow van Eva Jinek, wordt de eerste zeven weken van 2015 dagelijks op de late avond uitgezonden, niet meer alleen op zondag dus. 

“Collega’s zeggen me dat een dagelijks programma zwaar is, maar als journalist is er voor mij geen hoger doel haalbaar. Ik kan niet wachten.” – Eva Jinek

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*