Nieuw boek over de Veronica-geschiedenis

Eind deze maand verschijnt ‘Radio Veronica. Hoe de wal het schip keerde’.

Journalist en filmmaker Hans Becker werkte in de jaren 1970-1974 bij Radio Veronica voor het Popjournaal en het weekblad Veronica. Van veel gebeurtenissen tijdens deze turbulente jaren bij de roemruchte zeezender was hij direct getuige. Die momenten legde hij vast in duizenden foto’s.

Zijn boek geeft een verrassend beeld van binnenuit bij Radio Veronica, zoals de stranding, het leven aan boord en in de Hilversumse studio en van de strijd die de medewerkers hebben moeten voeren om het voortbestaan van de voormalige zeezender.

Hans Becker (1947) begon zijn veelzijdige carrière als redacteur-radiopresentator van Veronica’s Popjournaal en de Lexjo specials van Lex Harding, en redacteur van het Veronica weekblad. Met zijn camera legde hij de veelbewogen geschiedenis van Radio Veronica tussen 1970 en 1974 voor het nageslacht vast.

Hans’ fotoboek Radio Veronica. Hoe de wal het schip keerde toont een persoonlijke selectie uit zijn archief, met radiocoryfeeën Tineke, Tom Mulder, Rob Out, Lex Harding, Will Luikinga, Chiel Montagne, en (inter)nationale artiesten: Patricia Paay, Ben Cramer, Corry Konings, Nico Haak, Pierre Kartner, Billy Preston, The Pointer Sisters, Colin Blunstone en vele anderen.

Radio Veronica. Hoe de wal het schip keerde
Auteur​: Hans Becker
Formaat​: 210 × 297 mm
Omvang: ​136 pagina’s
Uitvoering​paperback
Vormgeving​: Erwin Noordanus
Editie ​eerste druk november 2017
ISBN​: 978 94 92819 01 7
Prijs​ € 24,99

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*