Nieuwe bestemmingen gebouw Studio Santbergen

In het gebouw waar jarenlang het Hilversumse opleidingsinstituut Media Academie voor de omroep was gevestigd, bij de voormalige spoorwegovergang van de Larenseweg hoek Noorderweg, komen een bakkerij en een theater met plaats voor honderd bezoekers. Ambachtelijke bakker Matthijs Boon had al een vestiging aan de Jan van der Heijdenstraat.

Al eerder was duidelijk dat theatergezelschap Fusie er onderdak zou krijgen voor repetities en voorstellingen, nu de groep weg moet uit theater Achterom. Het voormalige omroepgebouw was van de Allliantie en het is nu gekocht door de Hilversumse projectontwikkelaar Kastanje, die het grondig gaat opknappen, zo meldt de Gooi- en Eemlander.

Het gebouw op de hoek met de Larenseweg dateert uit 1924. Tot de jaren zestig was het hotel-restaurant Santbergen. Daarna kwam het in handen van de omroep.De danszaal werd omgetoverd tot studio. Drie keer per week werd het NTS Journaal er uitgezonden. Het gebouw kan nu ook nog door anderen gehuurd worden. De verbouwing begint volgende week en moet uiterlijk begin oktober klaar zijn. (foto Google Maps)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*