Nieuw seizoen AVROTROS Vrijdagconcert van start met wereldpremière De Graaff

Het nieuwe seizoen van het AVROTROS Vrijdagconcert opent op 17 september op feestelijke wijze met de wereldpremière van Jan-Peter De Graaffs Event-Horizon. Daarnaast spelen het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor o.l.v. James Gaffigan muziek van Franck en Sibelius.

Nieuwe Nederlandse muziek

Het zal je maar gebeuren: heb je de eervolle opdracht om het jubileumseizoen van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor in te luiden met een groots bezet orkestwerk, komt er opeens een virus langs. Het overkwam Jan-Peter de Graaff. Volgens de strenge coronaregels kon zijn nieuwe Event-Horizon vorig seizoen niet worden uitgevoerd, maar nu klinkt dan eindelijk de wereldpremière tijdens het openingsconcert op 17 september. Hiermee zet het AVROTROS Vrijdagconcert gelijk de toon voor het nieuwe concertseizoen, waarin zoals altijd weer veel ruimte is voor jonge componisten en muziek van Nederlandse bodem. 

Componisten herdacht
Op het programma staan ook het mythische De Oceaniden van Sibelius en Francks Rédemption, waarmee dit concert meteen de schijnwerpers richt op twee van de drie componisten die we dit seizoen herdenken. Hun muziek zal dit seizoen nog vaak te horen zijn bij het AVROTROS Vrijdagconcert. Behalve van Jan-Peter de Graaff zal dit seizoen ook muziek van de jonge componisten Mathilde Wantenaar en Max Knigge te beluisteren zijn en komt met o.a. Nikola Meeuwsen en het Animato Kwartet ook een nieuwe generatie musici aan bod.

Dit AVROTROS Vrijdagconcert wordt live vanuit TivoliVredenburg uitgezonden op NPO Radio 4 en is tevens te bekijken via de livestream op www.nporadio4.nl/live en Facebook. Achteraf is het concert terug te luisteren op de website van NPO Radio 4. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*