Nieuw programma en nieuw contract voor Cornald Maas

Cornald Maas viert dit jaar zijn 15-jarig jubileum bij AVROTROS en heeft onlangs bijgetekend voor nog 2 jaar bij de omroep die cultuur centraal heeft staan. “Het vereist lef om cultuur in al z’n verschijningsvormen op tv te laten zien – en ik draag daar heel graag aan bij. Het is me op het lijf geschreven,” aldus Cornald Maas. Ook dit jaar presenteert hij meerdere cultuurprogramma’s, waaronder het programma Theater Maas waarmee het Nederlands Theater Festival dit voor- en najaar een plek krijgt op de Nederlandse televisie. 

Nieuw programma 
Dit jaar besteedt AVROTROS in twee uitzendingen aandacht aan Het Nederlands Theaterfestival. Het festival is de aftrap van het theaterseizoen. Op 31 mei verrast Cornald Maas op tv de theatermakers die met hun door de jury geselecteerde voorstellingen tijdens het Nederlands Theater Festival te zien zullen zijn. Ook interviewt hij Abdelkader Benali, de juryvoorzitter van het festival. De registratie van het gala, waarin onder andere Theo d’Or en Louis d’Or voor beste acteurs worden uitgereikt, is dit najaar te zien. 

Cornald Maas verheugt zich: “Ik ben ontzettend blij dat we dit belangrijkste festival voor de podiumkunsten naar tv kunnen brengen. Een theaterfestival is als een etalage. Een uitgelezen kans om te laten zien wat Nederland op het gebied van podiumkunsten in huis heeft.”

Daarnaast maakt Cornald dit jaar ook weer Opium op Oerol en presenteert hij een nieuw seizoen van Volle Zalen. Ook is hij natuurlijk weer te horen als commentator bij het Eurovisie Songfestival en zit hij in de selectiecommissie. 

Cornald Maas tekent bij 
In het jaar dat AVROTROS haar 100-jarig jubileum viert, introduceerde de omroep onlangs een nieuwe campagne die bevestigt wat AVROTROS al lange tijd is: de omroep voor cultuur. Van klassieke concerten tot Nederlandstalige muziek, van beeldende kunsten tot podiumkunsten en van onze gedeelde geschiedenis tot de gezamenlijke beleving van het Eurovisie Songfestival. 

Cornald Maas: “AVROTROS geeft een podium aan cultuuruitingen in de smalle én brede zin van het woord. Dat vind ik heel spannend, omdat het allemaal niet in een hokje hoeft te passen. Al deze uitingen maken je leven vrolijker, interessanter en betekenisvoller. Ik blijf daar graag mijn steentje aan bijdragen.” 

Bart Barnas, mediadirecteur van AVROTROS: “Cornald Maas en AVROTROS vinden elkaar in de gezamenlijke passie voor cultuur. Door de jaren heen heeft hij met persoonlijke interviews en agenderende programma’s de podiumkunsten op de Nederlandse televisie op de kaart gezet. De intieme portretten van Harrie Jekkers, Jeroen van Merwijk en Jan Rot die hij voor Volle Zalen maakte, leverden hem recent nog drie nominaties voor de Sonja Barend Award op. Cultuur verbindt ons en wij zijn blij dat we samen met Cornald Maas programma’s kunnen blijven maken waarmee we hopelijk steeds iets nieuws, iets inspirerends, op dat gebied kunnen bieden aan Nederland.” 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*