Nieuw online radiostation Jinglegek.nl begint op 29 januari 2024

24/7 jingles, tunes en podcasts over vormgeving van radio en televisie. Dat is kort gezegd de inhoud van Jinglegek.nl, een initiatief van CSN Media en Jingleweb. 

Doelgroep
“Als er één doelgroep is die je specifíek kunt noemen, dan is dat wel die van liefhebbers van jingles en tunes. Wij zelf behoren tot die groep”, zegt Ad Mulders, bedenker van Jinglegek.nl. 
Hij klopte aan bij Jingleweb.nl, een landelijk archief van radiojingles en -tunes, dat Benno Roozen samen drijft met Jelle Boonstra. Die organisatie levert alle jingles en tunes. “Voor Jingleweb was dit het beste radio-idee van 2023”, zegt Benno Roozen. 

“Ik heb het altijd raar gevonden dat er in Nederland geen radiostation was dat zich op juist díe hechte doelgroep richt”, zegt Ad Mulders. “Wel, dat radiostation komt er nu. En Jinglegek.nlis niet commercieel.”

Inhoud
Geen uur is hetzelfde op Jinglegek.nl. De meeste uren zijn er jingledemo’s te horen van de twintig grootste jinglebedrijven in Europa, die uitsluitend enthousiast reageerden en allemaal meewerken. Verder zijn er items als een tunesblok, specials over een specifieke tune of jingle, en aparte uren volledig gewijd aan radiotunes, tv-tunes of filmmuziek. En elke uitzenddag kent een uur podcast dat altijd gaat over radiovormgeving. Daarvan liggen er al 250 op de digitale plank. 

Jinglegek.nl begint op maandag 29 januari 2024. Wie bij de zogeheten ‘earlyBirds’ wil horen, kan al enkele dagen eerder via een speciale link luisteren. Meer informatie op www.jinglegek.nl

3 Comments

  1. Er was ooit een station dat 24/7 jingles uitzond, maar bestaat begrijpelijk niet meer. Wie gaat hier nu naar luisteren. Voor mij zijn jingles echt aankleding van een radiostation en een combi van factoren, muziek, soundprocessing en dus de jingles/vormgeving.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*