Nieuw Nederlands samenwerkingsverband lanceert streamingplatform Fluister met luisterboeken, e-books en podcasts

Unieke samenwerking tussen Nederlandse uitgevers, boekhandels en partners.

Fluister is een nieuw platform van Nederlandse bodem dat gebruikers met een abonnement onbeperkt toegang biedt tot een enorme hoeveelheid aan luisterboeken, e-books en podcasts.

Drie grote uitgevers – Singel Uitgeverijen, WPG Uitgevers en VBK Uitgevers slaan voor Fluister de handen ineen met Libris en Blz. boekhandels, DPG Media en V-Ventures, de investeringstak van Vereniging Veronica. Hiermee wordt een groot netwerk van schrijvers, columnisten, journalisten, recensenten en boekverkopers aan elkaar gekoppeld dat je gaat adviseren om elke keer je volgende favoriete verhaal te vinden. Een primeur in Nederland.

SCHRIJVERS EN BOEKVERKOPERS ALS LEESADVISEUR

Schrijvers, boekverkopers, journalisten en recensenten in het netwerk zullen zich actief inzetten als leesadviseurs van Fluister, bijvoorbeeld met tiplijstjes, nieuw en niet-te-missen boeken en favoriete podcasts op hun eigen pagina op het platform. Gebruikers kunnen via deze pagina’s hun favoriete schrijver of boekverkoper volgen die hen adviseren over favoriete thema’s en actuele onderwerpen.

BEKENDE SCHRIJVERS EN INFLUENCERS ALS AMBASSADEUR

Grote namen als Nhung Dam, Mathijs Deen, Jessica Durlacher, Arnon Grunberg, Arthur Japin, Ronald Giphart, Raoul de Jong, Deniz Kuypers, Marian Mudder, Nelleke Noordervliet, Sholeh Rezazadeh, Peter Römer, Anita Terpstra, Elke Wiss en Sylvia Witteman zullen zich inzetten als ambassadeur van Fluister. Het platform zal exclusieve content bieden in de vorm van speciaal gecreëerde podcasts, luisterboeken of e-books. Het netwerk zal inhoud geven aan Fluister met interviews, radio- en Tv-optredens, boekhandelstours en kinderboeken-podia. Daarmee is Fluister lokaal én persoonlijk, dichtbij én betrokken.”

VANAF JUNI CAMPAGNE: Fluister – MOET JE HOREN!

In juni wordt Fluister gelanceerd met een landelijke cross mediale campagne in nieuwsmedia, tijdschriften, radio, online en uiteraard in de boekhandel.

Josja Zijlstra, directeur Fluister: “Ik ben blij en trots dat we met Fluister zo’n compleet aanbod aan luisterboeken, e-books en podcasts hebben dat we met hulp van alle aangesloten schrijvers, boekverkopers en andere smaakmakers op maat kunnen aanbieden aan de gebruikers. Verhalen die exact aansluiten op hun interesses. Unieke content die ze verrast, inspireert en verwondert.”

Caroline Damwijk, directeur Libris Blz. B.V.: “We constateerden dat de bestaande internationale platforms qua aanbod en advies te generiek waren voor de Nederlandstalige boeken en podcastliefhebber. Daarom hebben we de krachten gebundeld om verhalen samen te brengen op één platform. Doordat de initiatiefnemers beschikken over een enorm netwerk van betrokken auteurs, boekverkopers, recensenten en liefhebbers van goede verhalen, kunnen we met tips en adviezen de gebruiker helpen om zijn of haar volgende favoriete verhaal te vinden.

Fluister wordt als abonnementsdienst begin juni gelanceerd. Voor 12,99 per maand kun je oneindig luisteren en lezen.

Fluister is een initiatief van Libris en Blz. boekhandels, Singel Uitgeverijen, WPG Uitgevers, VBK Uitgevers, DPG Media en V-Ventures, de investeringstak van Vereniging Veronica.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*