‘Niet tv-fabrikanten, maar app-makers moeten updaten’

De Consumentenbond heeft deze week bekend gemaakt dat veel apps het vaak niet meer doen op relatief nieuwe smart-tv’s. Veel van de klachten gaan over de NPO-app, die niet meer werkt op smart tv-toestellen van voor 2014. De Consumentenbond wil dit nu aankaarten bij tv-fabrikanten. De website DutchCowboys.nl stelt dat niet de televisiefabrikanten, maar de app-makers zelf verantwoordelijk zijn.

DuchtCowboys.nl: ‘Het is makkelijk om dan naar de televisiemakers te wijzen, maar dan staat je vinger wel de verkeerde kant uit. Televisiemakers kunnen niet anders dan hun smart tv’s uitrusten met een acceptabele chip erin, die in elk geval in staat is om de apps van dat moment te kunnen draaien. Daarna is het echter aan de softwaremakers om te zorgen dat die oudere ‘legacy’-apparaten ook ondersteund worden in nieuwe versies van de app, of er in elk geval voor te zorgen dat er een versie beschikbaar blijft voor oudere tv’s die eventuele nieuwe functies niet ondersteunen.

Opvallend is dat Netflix op praktisch elk apparaat (nog) werkt, ook als het ouder is, terwijl dat niet het geval is bij NPO. Bij de NPO was er niemand beschikbaar voor commentaar over deze kwestie.

Bron: DutchCowboys.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*