Netflix voegt ruimtelijk geluid toe aan series en films

Netflix voegt een nieuwe geluidsfunctie toe aan een aantal films en series. Deze geluidservaring geeft je het gevoel dat het geluid vanuit de hele ruimte komt. De nieuwe ruimtelijke geluidstechnologie heeft de naam Ambeo 2-Channel Spatial Audio en zorgt ervoor dat het geluid dusdanig wordt aangepast dat het lijkt alsof de hele ruimte met geluid wordt gevuld. De ruimtelijke audio is onder andere toegevoegd aan het vierde seizoen van de hitserie Stranger Things.

Een betekenisvolle verbetering voor Netflix-abonnees
De nieuwe geluidsfunctie, Ambeo 2-Channel Spatial Audio, verlegt de grenzen van muziek- en filmproductie en is in samenwerking met partners uit de industrie ontwikkeld. De audioverbetering is toegankelijk voor alle abonnees van Netflix. Er is geen surround systeem of speciale geluidssysteem nodig wat betekent dat je standaard stereo apparatuur voldoende is. Scott Kramer, de Manager van Geluidstechnologie binnen Netflix gaf aan dat hij van mening is dat Ambeo Spatial Audio een betekenisvolle verbetering biedt voor Netflix-abonnees. De nieuwe geluidstechnologie zou ook van betekenis kunnen zijn voor andere platformen zoals een verbeterde spelervaring tijdens het spelen van kansspelen in een online casino Belgium. De technologie is met name ontwikkeld door Sennheiser. Het bedrijf liet weten de technologie in licentie aan te bieden aan bedrijven met interesse

Te luisteren via een televisie, laptop, tablet, koptelefoon
Via de Ambeo 2 Channel Spatial Audio wordt stereogeluid dat uit twee audiokanalen bestaat omgezet in ruimtelijke audio. Het voornaamste voordeel van deze nieuwe technologie is dat klanten nu overal kunnen genieten van een optimale geluidskwaliteit. Dit geldt wanneer ze series en films kijken op de laptop, maar ook op hun tablet of via een koptelefoon. Ambeo 2-Channel Spatial Audio biedt een ervaring die verder gaat dan wat een 2-kanaals luidsprekersysteem normaal gesproken zou kunnen leveren zonder de mix of toonbalans te beïnvloeden. De totale luidheid van het geluid blijft ook behouden. Verder kan een muziekmix worden behouden voor de linker- en rechterkanalen. De signalen van de Ambeo Spatial Audio zijn juist getimed zodat ze overeenkomen met de originele inhoud van de series en films.

Stranger Things, The Witcher en Red Notice krijgen ruimtelijk geluid
Een van de eerste series die is voorzien van deze nieuwe geluidskwaliteit is Stranger Things. Het nieuwste seizoen biedt een verbeterde audio-ervaring zonder dat er een speciaal geluidssysteem aan te pas hoeft te komen. Daarnaast zal de ruimtelijke audio ook worden toegevoegd aan de serie The Witcher en de film Red Notice. De toekomstige Resident Evil-live-action-serie zal eventueel ook gebruikmaken van Ambeo 2-Channel Spatial Audio. Voortaan kun je dus luisteren naar een verbeterd geluid, of dat nu thuis is of onderweg via je koptelefoon. Netflix speelt automatisch de verbeterde ruimtelijke ervaring af wanneer er gebruik wordt gemaakt van een standaard stereosysteem. Kijkers hoeven dus niet hun gebruikersinstellingen aan te passen om gebruik te maken van de nieuwe functie. Onder een standaard stereosysteem vallen tv’s, stereosystemen, tablets, laptops en koptelefoons. Uiteraard verwacht Netflix dat de ruimtelijke audio in de toekomst aan nog veel meer series en films zal worden toegevoegd.

Samenwerking tussen Netflix en Sennheiser
Om deze ruimtelijke audio toe te voegen maakt Netflix gebruik van de geluidstechnologie van audiospecialist Sennheiser. Het Duitse bedrijf gaf het nieuws eerder deze maand aan. Deze nieuw audio-ervaring kan nu worden gestreamd op Netflix. Door middel van deze technologie van Sennheiser wisten ze opwindende geluiden toe te voegen. Daarnaast is het niet nodig om een surround systeem te hebben. Netflix werkte samen met Sennheiser aan het project om het systeem te verfijnen. Netflix is hiermee het allereerste streaming platform dat een aanzienlijke verbetering heeft doorgevoerd. Abonnees van de streamingdienst kunnen genieten van een verbeterde ervaring voor geselecteerde films en series.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*