Netflix verhoogt abonnementsprijzen in België en Nederland

Netflix heeft aangekondigd dat de abonnementsprijzen in België en Nederland per direct worden verhoogd. Dit is de eerste prijsstijging sinds 2021. De verhogingen variëren tussen 1 en 3 euro per maand, afhankelijk van het type abonnement. Het basisabonnement kost nu 9 euro per maand, een stijging van 1 euro. Het standaardabonnement, dat toegang biedt tot twee schermen tegelijk, stijgt met 2 euro naar 14 euro per maand. Voor het premiumabonnement, waarbij men op vier schermen tegelijk kan kijken, stijgt de prijs van 16 naar 19 euro per maand. Netflix zal zijn klanten binnenkort informeren over deze aanpassingen.

Deze stap volgt op eerdere prijsverhogingen van andere streamingdiensten zoals Amazon Prime en Disney+, die respectievelijk hun prijzen naar 4,99 en 10,99 euro per maand verhoogden. Ook HBO Max heeft aangekondigd dat het zijn standaardabonnement van 7,99 naar 9,99 euro zal verhogen en nieuwe abonnementsopties zal introduceren.

Volgens de diensten zijn deze prijsverhogingen noodzakelijk om hun financiële resultaten te verbeteren, vooral gericht op het vergroten van de marges. Netflix heeft ook aangegeven te stoppen met het delen van totale abonneeaantallen in hun kwartaalrapportages, omdat deze cijfers volgens het bedrijf slechts een deel van de totale groei weergeven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*