Illegale IPTV in het zadel geholpen door het Paard van Troje

Providers en streamingdiensten klagen steen en been over het omzetverlies dat wordt geleden door de toename van gebruik van illegale IPTV. Begrijpelijk. Dat doe ik ook als dieven geld stelen uit mijn portemonnee. Maar het wordt natuurlijk een ander verhaal als ik zelf aanleiding geef voor het stelen uit mijn persoonlijke geldbuidel. Bijvoorbeeld door mijn portemonnee op een tafel neer te leggen als ik even naar het toilet ga.

Ik neem u even mee terug in de tijd. Het moet ergens in de zomer van 2016 geweest zijn. Nu dan zowat acht jaar geleden. Ik had in die tijd al enkele artikelen over illegaal kijken geschreven. Dat gebeurde in die periode nog vooral met een schotelantenne via satelliet. Maar omdat woningbouwverenigingen bij huurhuizen en Verenigingen van Eigenaren bij koopwoningen vaker een verbod op het plaatsen van schotelantennes oplegden, kwam illegale IPTV voorzichtig om de hoek kijken. Ik stelde in die periode een toenmalig woordvoerder van Ziggo enkele vragen over illegaal kijken. Zijn antwoord was letterlijk dat ik spoken zag. Illegaal kijken was geen probleem. Slechts een klein percentage klanten zou dit doen of overwegen. Te minimaal om beleid op af te stemmen.

We zijn inmiddels acht jaar verder. Bijna de gehele periode binnen dit tijdvak hebben providers en streamingdiensten de kop in het zand gestoken. Maar nu het hoofd weer het dagelijks zonlicht ziet en het zand uit de ogen wordt gewreven, wordt voor hen de realiteit plots zichtbaar. Illegaal kijken, toen vooral via satelliet en nu met illegale IPTV, is een enorm probleem voor hen geworden. Wereldwijd leidt het tot een omzetverlies van miljarden euro’s. Het probleem is dermate groot geworden dat voor een oplossing hulp van de overheid nodig is. Alleen een combinatie van harde straf- en civielrechtelijke aanpak, kan het monster dat illegale IPTV heet nog uit de huiskamers van een alsmaar groter wordende groep Nederlanders verdreven worden. En voor de strafrechtelijke kant van deze aanpak is nu eenmaal de overheid in de vorm van het Openbaar Ministerie nodig.

Maar providers en streamingdiensten hebben zelf de meeste boter op het hoofd. Getuige van het gevoerde beleid, zien zij abonnees niets anders dan een financiële melkkoe. De prijs van abonnementen stijgt schrikbarend. Niet met kleine stapjes van enkele tientallen eurocenten tot een euro per maand. Je moet tegenwoordig blij zijn als een streamingdienst een melding stuurt dat het abonnement twee euro per maand duurder wordt. En omdat content alsmaar blijft versnipperen, moeten meer streamingdiensten gekocht worden om de gewenste films, series of sporten te kunnen kijken. En dus worden ook prijsverhogingen gestapeld. Hier twee euro, daar drie euro en daar nog eens twee euro. Voor je het weet ben je meer dan tien euro per maand extra kwijt aan prijsverhogingen van alleen de streamingdiensten.

Kijkers hebben met streamingdiensten eigenlijk het Paard van Troje de huiskamer binnen gelaten. Met aanlokkelijke praatjes over het zonder reclame kijken naar films en series hebben streamingdiensten de harten van veel kijkers gestolen. Wie ergert zich nu niet aan de vele reclameonderbrekingen bij de films en series die op commerciële zenders worden uitgezonden? En de weg naar de huiskamer werd ook makkelijker gevonden door de gunstige prijsstelling van streamingdiensten. Nu veel kijkers niet meer zonder kunnen, verhogen streamingdiensten plots de abonnementsprijs fors. En wie nog enigszins een beetje betaalbaar wil blijven kijken, die kan een abonnement inclusief reclame kopen.

Juist terwijl het kijken zonder reclame door streamingdiensten eerder zelf als belangrijkste argument werd aangedragen om kijkers een abonnement te laten lopen.

Iets dergelijks wordt nu ook bij de grootste provider van Nederland Ziggo zichtbaar. Deze provider heeft in het verleden alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk abonnees naar een zogenaamde nieuwe generatie bruikleendecoder over te zetten. Nu ongeveer 60 procent van de klanten dit soort decoder gebruikt, is ook hier ‘het Paard van Troje’ strategie zichtbaar. Voor het opnemen van programma’s kan bij deze nieuwe generatie decoders geen eigen harde schijf worden gebruikt. Dit gebeurt via cloudPVR op het achterliggende netwerk van Ziggo. En u raadt het al. Plots zijn er dingen niet meer mogelijk die voorheen de normaalste zaak van de wereld was. In dit geval het doorspoelen van reclame bij eigen opnames. Nu nog tot een minuut bij enkele zenders van RTL. Maar als het proefballonnetje niet snel door klanten uit de lucht wordt geschoten dan zal het snel meerdere minuten op meerdere zenders zijn. Tot het moment dat er geen enkel reclameblok meer doorgespoeld kan worden. En mijn glazenbol maakt mij duidelijk dat wij niet gek moeten opkijken als providers als Ziggo in de toekomst met een extra abonnement komen om de doorspoelfunctie weer actief te maken. Met andere woorden: net als bij de streamingdiensten nu meer betalen om iets dat je gewend was zonder meerkosten te kunnen doen nu extra voor te betalen.

Kijkers voelen zich de sinaasappel van providers en streamingdiensten. Kijker als spreekwoordelijke sinaasappel stevig tegen de pers – lees providers en streamingdiensten – gedrukt om zoveel mogelijk sap – lees inkomsten voor providers en streamingdiensten – op te kunnen vangen. En het succes van illegale IPTV maakt onmiskenbaar duidelijk dat kijkers het zat zijn zich als sinaasappel te laten gebruiken. Alleen al voor de prijsverhogingen die in de afgelopen maanden zijn bekendgemaakt kan voor het opgetelde bedrag dat per maand extra betaald moet worden meer dan een jaar illegaal via IPTV naar 15.000 tv-zenders en content van alle streamingdiensten gekeken worden. Door aanhoudende prijsverhogingen, versnippering van content, het voortdurend wijzigen van spelregels rondom bijvoorbeeld het delen van het account (eerst geen probleem nu plots extra betalen als abonnement wordt gedeeld) en het breken van beloftes over reclamevrij kijken haken kijkers om meerdere redenen af.

Een groep kijkers die ondanks alle prijsverhogingen het maandelijkse bedrag nog steeds makkelijk kan betalen, doet dit principieel. Maar voor steeds meer kijkers is het kijken van een volledig aanbod van films, series en sport gewoonweg door prijsstijgingen en versnippering niet meer te betalen. Zij moeten dus keuzes maken. En de voorkeur valt vaker bij het volledige aanbod via illegale IPTV uit. En niet strafrechtelijke ondersteuning van overheid en Openbare Ministerie vormt het grootste deel van de sleutel om de deur te openen naar het minder aantrekkelijk maken van illegale IPTV voor kijkers. Het zijn de aandeelhouders van providers en streamingdiensten die genoegen moeten nemen net minder hoge jaarlijkse inkomsten uit deze investeringen.

Doet men dit niet dat zijn internetcriminelen die illegale IPTV faciliteren en de inkomsten hiervan opstrijken de jockey op het wedpaard dat Troje heet op de renbaan Duindigt nabij Den Haag. Waar je in de Schilderswijk net als in andere volkswijken in Nederlandse gemeenten het aantal huishoudens met ‘zo’n illegaal kastje’ elke dag opnieuw maar ziet stijgen.


63 Comments

 1. Jarco Kriek steelt een portemonnee als hij die ergens op tafel ziet liggen en maakt hem een ordinaire dief. Alles heeft z’n prijs en goeie content is duur, net als hondenvoer. Ga eens wat anders doen dan vierkante ogen kweken, lees eens boek en stop met roken.

    • Wat ik een schande vind is dat ik als belasting betalende Nederlander die dus ook aan het NOB meebetaal bij live uitzendingen van bv de tweede kamer te zien krijg. “Dit programma kan vanaf uw locatie niet bekeken worden. Bij navraag krijg je een vaag briefje over uitzendrechten. Volgens mij zijn deze uitzendingen rechten vrij

     • Je zit ergens anders op de wereldbol naar NPO te kijken? Of via een VPN in Nederland of zoiets?

     • Jezus man, verdrink niet in je eigen zuur.Of iets nut heeft maakt de individuele lezer wel uit.

   • Wat de ze niet weten dat de hr.Jarco Kriek behoort tot de betere vakjournalisten,die hun enorme digitale kennis een rijkdom is geworden aan de exacte kennis overdracht.Hij doceert zijn enorme vakkennis wat een aanwinst is in Nederland.

  • Helemaal eens belachelijke vergelijking. Dus als mijn dochter kort rokje draagt moet ze niet zeuren als ze verkracht wordt?

  • Je begrijpt de analogie niet. Hij zegt niet dat hij het zou stelen, maar dat je niet raar moet opkijken als je je portemonnee ergens open en bloog laat liggen en het daar niet meer ligt. Het blijft fout om het te stelen, maar je hebt toch echt zelf het risico genomen. Het is een analogie vanuit het oogpunt van de providers bekeken, niet vanuit het oogpunt van de providers, niet vanuit het oogpunt van de dief.

  • Ik kan nit lezen das het probleem je hebt zo mooie inzichten maar helaas werkt dit niet alleen jij kan een boek lezen.

   • Via div internetproviders zitten oa ARD/ZDF/WDR/ARTE/RTL de enige Duite Omroepen,in het digitale pakket,en dat betaal je.Via de Astra 1 (19.2) zijn er vele Duitse Radio/TV omroepen te ontvangen.Waarom wel betalen via de kabel-providers,het is een wereld op zijn kop!resumerend:via de kabel is dat illegale ontvangst!.Ga over op schotelontvangst,zover u een schotel kunt plaatsen,uitgericht naar de schotel,en vrij van uitzicht.U moet wel doorgeven aan de woningbouwcor of V.E.E.Eigenaars,maar ze kunnen het nooit weigeren,volgens de Europese-wetgeving.ik heb voldoende de exacte kennis weergegeven,inzake schotelverboden,alleen zijn er bepaalde bepalingen,dat een schotel niet geplaats mag worden.Om van dat gezeik af te zijn,ga over naar een vlakke satelliet antenne,het totaal geen schotel,dus de wettelijke bepaling zijn niet van toepassing!De Wet heeft het over Schotelantennis.Via: Selfsat.com ziet u het alternatief,en bijna onzichtbaar te plaatsen,binnen de rooilijn van het balcon,en via een platte Flatkabel tussen het raam/kozijn zonder het gebouw te beschadigen te plaatsen,en via de volaut.zenderkeuze vrijheid,zin er duizenden zowel als betaal als FTA(FREE TO AIR) Zenders zonder abonnement te ontvangen.Maar mee te nemen naar uw vakantie-Campings.Niet op elke camping is er voldoende WiFi snelheid als op een bepaalt moment er vele gebruik maken van dezelfde zend-antenne zakt de ontvangs-snelheid en gaat het beeld op zwart.Maar dat geldt op meer wereldlocatie’s.Tip:losse schotel in Europa afstellen via de BVN.nl of via de Duitse ARD/ZDF/of via 3Satvoor de Astra 1.VIA GOOGLE.NL FOOTPRINT VAN DE DIV ASTRA SATELLITEN,HUN SNELHEID IS 11.000 KM.PER UUR EN 38.000 KM BOVEN DE EVENAAR,DIT GEVAL BOVEN CONGO.VOOR MEER KIJK/LUISTER GENOT GA OVER OP SATELLIET ONTVANGST,ER GAAT EEN WERELD VOOR U OPEN,EN ZELF KUNNEN BEPALEN WELKE OMROEPEN VOOR U BETEKENEN,EN OPSLAAN IN UW DIGITALE OPSLAG.EN MET DIE GEGEVENS KUNT ZICH WAPENEN EVT OPGELEGDE SCHOTELVERBODEN.En geniet van uw digitale vrijheden.

    • aanvulling:inzake Selfsat.com Via youtube.nl (tik in) SNIPE,Automatic Satellite antenne(Full version) by SELFSAT.Een aanrader voor uw oa vakantie-genoegen,en op hun kampings-plaatsen kunt u via de locale TV OMROEPEN ook zien de weersverwachtingen,vooral belangrijk bij ik verstrek,om je voortent binnen tehalen.En daarnaast de ontvangst van de vele uitstekende van die muziek die vakantie oren zullen strelen.

  • In het een zeer onbeschofte opmerking:de hr Jarco Kriek is een zeer gewaardeerd vak journalist die ook bij Omroep MAX,vragen zal beantworden,die door de lezers gevraagt zal worden.En via:(bronvermelding) ToaalTV.nl vele jaren een duidelijke visie geeft in vooral de ontwikkelingen van oa Satelliet-ontvangst,en ook een expert is in alles wat met de nieuwste digitale beeld-ontwikkelingen.Dus er kan totaal géén sprake zijn van een ordinaire dief.Maar zoals zo vaak in Nederland: je wordt vaak meer door een strontkar overreden,dan door één Gouden Koets.Hulde voor zoveel exakte vak-kennis.We hebben in het verleden elkaar niet fysiek ontmoet hr. Jaco Kriek,maar wel elkaar met respect behandelt.Ik weet ook dat Schotel-ontvangst,een enorme Medium was,en vele jaren geleden en en het heden nog steeds belangrijk Medium is in het ontvangst van Duizenden Radio/TV omroepen gezien van de zichtare kant van de aarde in FTA(FREE TO AIR). Daarnaast heeft de Intenet-verbindingen zich ook in beeldkwaliteit ontwikkeld,maar je bent toch afhankelijk van de zowel WiFi uitzend-snelheden,en van de lands-net-providers,in de ontvangst van de digitale Data-snelheid en van de bandbreedtes,om toch een goede aansturing te hebben.Ziet via: youtube.nl (tik in) 8 K 120 hz demo by Japan:geeft weer vooral glasvezel de zeer hoge 12 Gz uitzendnorm kan verwerken van de Satelliet-verbinden.en dat hoogwaardige signaal-overdracht,terug gebracht naar 2.4 Mz!om toch zonder demping door een coax-kabel zonder beeldkwaliteits verlies.

  • Koop toch een Satelliet vlakantenne,voor meer luister/Kijkgenot,via:youtube.nl Selfsat.com,en bent een dief van je eigen portemonnee,Om geen gebruik te maken van Satelliet-ontvangst.Vooral die TV omroepen zonder die vervelende reclame-boodschappen te ontvangen zijn,via:de FTA(FREE TO AIR) omroepen,zonder abonnement te ontvangen.

  • .. banken.. verzekeraars of supermarkten.. maar de absolute koploper in mensen uitpersen is en blijft toch wel de Nederlandse overheid

 2. Ik keek voetbal in jaren geleden al via sopcast daarna werd het xbmc nu bekend als kodi meeste streams kun je ook nog wel vinden voor acestream maar heb ook zo’n iptv abo lopen alleen heb ik die ook gratis. Je kan alle abonnementen wel afsluiten is ook wel te betalen alleen blijf Nederlander en dus zuinig waarom geld weggooien als ’t niet hoeft want Spotify heb ik ook gratis zonder reclames.

 3. Ik gebruik IPTV voornamelijk om sport te kijken die nergens anders te zien is. De aanbieders van zowel TV als streaming hebben een bizar systeem gemaakt van de rechten, waardoor geoblocks en beperkingen de kijkers naar de enige oplossing jagen. Nu heb ik 4500 zenders en kan in de hele wereld alles volgen. Van VTM in België tot rugby in Ierland en American Football in de USA. Zoals altijd is er maar één echte, zeer Nederlandse oplossing: IPTV uit de illegaliteit halen.

  • Beter nog Marian, ik heb nu 7600 kanalen, ruim 46000 films en bijna 12000 series via iptv en betaal maar 64€per jaar ipv van per maand( met alle streamingdiensten) van odido

 4. Als voormalig Schotelbezitter kon ik via een Schotel en meerdere LNB’s vele FTA(FRE TO AIR) ontvangen,en daarme zelf kan bepalen,welke Zenders(omroepen) kan ontvangen.Vooral de vele buitenlandse werknemers kijken via hun eigen Satelliet naar hun in eigen taal uitgezonden TV/Radio-zenders.In de Universele Europese Verklaring van de Mens(Art. 10) mag het verkrijgen van andermands denkbeelden/nieuws voorzienigen bepert worden door Overheden en de Plaatselijke overheden.Met andere woorden ze blijven met hun tekkels van de Schotels af,alleen in bijzondere gevallen mag een Schotel geweigert worden.We leven hier niet in Noord-Korea en andere landen die dat willen verijdelen.Waar ik mij al schotel-bezitter aan blijf ergeren,dat ik regelmatig werd geconfronteerd door een schotelverbod,maar als over enige kennis bezit en dat kan heel divers zijn,heb ik het steeds gewonnen.Maar ik mijn grootse argument was: als horizon vervuiling die vele zichtbare zonnepanelen op de daken,als je de woonwijken bekijkt,en dan die afschuwelijke verschillende kleuren,en dan heb ik het nog niet over die verschillende kleuren van die zonneschermen,die worden uitgeklapt,en vaak verkleurt zijn.Maar als er Geld verdient kan worden,ja dan heeft men geen moeite met die verschrikkelijke Horizon Vervuiling.Alternatif: zijn de nieuwste Satelleit-vlakantenne’s,bijna onzichtbaar te plaatsen,maar kunnen kijken vrij naar de div. Satellieten.Via: Selfsat.com de vele uitvoeringen en zelfs volaut. satelliet zoek-system.En via een Flat-kabel onder je raam door te schuiven,geen gaatjes boren.En door het schotelverboden opgelegd,gaat men over naar IPTV en via een Kodi of ander merk kunt u streamen ,en vaak zijn die mediakastjes voorzien van de nieuwste digitale beeldtechnieken en vaak in 1080 P,en in vooral de 4 K ultra hdtv ontvangst,geeft een luister/kijk genot van ongekende klasse>Maar wat is illegaal IPTV als u als basis een abonnement heeft via de bekende internet-providers of zonder. Als u alleen kijkt naar de duizenden aangeboden zenders,die je FTA(FREE TO AIR) kunt ontvangen,Vooral de vele Duitse/Engelse omroepen die normaal zonder abonnement kunt ontvangen.Wie gelijk heeft of wilt hebben aan u de keus.En wie kan het zien of bepalen dat u alleen kijkt naar de FTA(FREE TO AIR) zenders.Laat u zich verrassen ga over naar Satelliet-vlakantenne’s,en makkeleijk te plaatsen en bijna onzichtbaar.

  • Men ging met name schotels verbieden om zo de zogenaamde buitenlanders te raken en verdeeldheid te zaaien. Wat ze niet niet doorhadden is dat afkomst niets te maken had met de wens op vrijheid.

   • Dat is klinkklare onzin. Schotels werden verboden omdat men ze ‘ontsierend’ vond. Gelul eerste klas natuurlijk, als mijn overbuurman een lelijke auto heeft is dat ook geen geldige reden die auto te verbieden. Schotelverboden zijn volgens EU recht illegaal, je hebt het recht op vrije informatievergaring.

    • Je lult uit je nek,het hebben van schotels is een Europees-Recht.Of je schotelantennes mooi of lelijk vindt,heeft niets te maken.Wat is een mooie tuin!ja die verschrikkelijke zonnepanelen in de woonwijken,geven enorm veel horizon vervuiling.Ook dat is een vrije keuze.Maae de oplossing is waar div woningbouwcor,de V.E.V.van eigenaars over gegaan naar via Google.nl (tik in) GSO techniek of GSO installatie,en dat is een mooie oplossing.Daarnaast zijn oa Duutsland/Engeland en meerdere EU landen staan vol met schotels.

    • Daarnaast kon je via je satelliet-receiver De Topfield met ingebouwde geheugen,div TV programma’s opnemen en die vervelende reclame boodschappen overslaan.En daarnaast was via de schotel van analoge format via Canal-digitaal het betere beeld-kwaliteit in SD kwaliteit digitale format ontvangen,tov de kabel.Daarnaast is WiFi mogelijk te ontvangen,maar het probleem is vaak in wat voor format,want door de vele gebruikers op een bepaalt moment zakt de WiFi sterkte,vooral merkbaar via de WiFi op de campings.En of je een schotel mooi of lelijk vind,is niet relevant,wat is een mooie tuin/wat is een mooie auto etc.Alleen een schotel had men via satelliet verkopende shows laten verplicht monteren,maar de woningbouwcor hebben dat nagelaten,maar wel klagen via een schotelverbod,maar wel doorgeven als er als er doorgifte problemen zijn via de.kabel-provider,en dat heet een verschrengeling,en de woningbouwcor moet zich bezig houden voor betaalbare woningen,wel verplicht via de telefoonnwet een aansluiting in de woning teplaatsen.Maar verder zich onthouden van commerciële verstrengelingen.En daarom heb ik.div keren gewonnen,in.het plaatsen van schotels,en als je over voldoende exacte kennis beschikt dan torpederen je een opgelegde schotelverbod.

 5. Ik kan hem goed begrijpen. Op dit moment is iemand, die alle streamingsdiensten heeft en geen reclame wil zien, maar niet ’t duurste abonnement heeft, zo’n €90 p mnd kwijt. Daar zitten ook een aantal jaarabonnement tussen. Bovendien wordt HBO Max en Discovery+ aankomende maand in elkaar geschoven. Pathé Thuis werkt op een andere manier. Daar huurt of koopt men films. Deze prijzen kunnen variëren. Vandaar dat de illegale IPTV zeer gretig aftrek vindt.

 6. Als Schotelbezitter geniet ik al globaal 25 jaar over Satelliet-ontvangst en via de BVN.nl kan ik zowel de Nederlandse/Vlaamse omroepen FTA ontvangen.Daardoor heb ik heel veel geld overgehouden met de ontvangst van de FTA(FREE TO AIR) zender/omroepen aanbod.Voor u opgezocht via Google.nl (tik in) IPTV kastje en neem kennis van de Androidkastje IPTV Boxen de Formuler Z 11 Pro Max- Bluetooth Editie 169.00 euro.En neem kennis van de ongekende digitale mogelijkheden,in de meest beste 4 K beeldformat.Naast mijn Schotel die ik overal meenam via de vele Europese campings die wij bezochten, en illegaal! die vele TV/Radio omroepen konden ontvangen,zelfs vanaf 2005 de div. Regionale Omroepen(mijn geval Omroep Gelderland) via de Astra 1(19.2) in de Orbiter baan.En zelfs NED 1-2-3 kon je FTA ontvangen. Later ondergebracht als betaal-omroepen bij Canal-Digitaal.Resumerend: de Zon gaat voor niets schijnen,maar alles kan niet gratis worden aangeboden.Ziet via: Google.nl de Foot-prints van de zowel de Astra 1/2/3.En vele nieuwe Caravans/Campers zijn vaak uitgerust met vaak automatische Schotel-systemen.Wat u doet met mijn inhoudelijke informatie,behoort tot uw competentie.Bedoelt als kennis-verrijking.

 7. Laten ze eerste maar eens wat aan hun beeldkwaliteit doen, en dan bedoel ik de zenders die content leveren aan NLZIET en Videoland. Als het betekend dat NLZIET overstapt naar betere beeldkwaliteit van hun on demand reclame vrije content, het liefst in 4K of in de kwaliteit zoals de lineaire TV zender want die zien er wel goed uit, dan mag de prijs ook wel wat omhoog. Ik snap dat het duurste abo van Netflix het 4K abo is, dan betaal je juist voor die kwaliteit die je krijgt. Voor iemand met een 4K TV ga je niet naar een lousy 1080p only kijken.

 8. De minder inkomen en hun kinderen kunnen voor een redelijke prijs alle soorten sporten zien ipv weldadige films te zien is het mogelijk kinderen sport te laten zien maar bij Ziggo en anderen is dit niet betaalbaar het is gewoon te duur voor heel weinig. Als Europa wat geeft voor de mens in het algemeen dan zou Europa IPTV moeten stimuleren en niet verbieden.

 9. Ik kijk al bijna 20 jaar via Digitenne. Nu €18,00 per maand. In het begin betaalde ik €7,50 per maand. 34 stations en daar heb ik genoeg aan.

  • @Bo Lus. NLZiet is misschien een betere optie. 7,95 per maand. Kun je ook nog terugkijken (veel, maar niet alles, zonder reclame) en het aanbod van NPO plus zit er ook in. Met een AppleTV/Android/GoogleTV box (bijv Xiaomi TV box s) prima kijken in FHD.

   Heb zelf Satelliet (Astra 1,2,3 en Hotbird), diverse streamingdiensten (Netflix,Prime,HBO,F1TV,Videoland,Spotify en wat onbekendere) en gebruik zelf IPTV voornamelijk om Deense zenders te bekijken. Kan me ook totaal niet schuldig voelen dat ik IPTV gebruik.

  • In de jaren 90 kondigde toenmalige staatssecretaris van mediazaken Rick van der Ploeg (PvdA) aan dat Digitenne 4 gulden per maand zou kosten. 4 gulden.

  • Nou Bas goede vraag. Je betaald omdat hier servers voor in het buitenland worden gehuurd. Het kost nogal wat MB’s namelijk.

  • Als,je moeite hebt met 60 euro per jaar voor duizenden kanalen waarvoor je voor sommige 15 per maand betaald via provider dan ben je wel heel zielige krepser.

  • Je koopt ontsleutelde codes die je via een mediastreamer met n Mac adres in huis haalt.

   Codes waar Ziggo n hoofdprijs voor rekent door ze per stuk aan te bieden.

   Je kunt ze via facebook of telegram groepen aanschaffen.
   Als je in Zuid Holland woont dan is het ook zo geregeld.

   • Johan Derksen heeft een IPTV mediaplayer bij Bol.com gekocht en een vriendje er de content op laten zetten. Netflix, Viaplay, Videoland etc. plus ca. 7.000 tv zenders uit de hele wereld. VU player installeren en kijken maar via wifi.

 10. Ik gebruik al vele jaren IPTV en wel omdat ik vaak in het buitenland zit en een vrouw met buitenlandse roots heb. Zo kan zij in Nederland programma’s uit haar thuisland kijken en ik, in den vreemde, Nederlandse programma’s. Voor het gemak kijk ik dan wel gratis ESPN. Voor de kinderen heb ik een abonnement op Netflix en Disney+, tenslotte heb ik ook nog een abonnement op HBOMAX.
  Voor elk wat wils zou ik zeggen.

  • Dan doe je het nog niet slim want ik heb iptv met 7600 kanalen en 14000 series en 46000 films waarvan ook die van Netflix Disney hbo en wat voor streaming dan ook en betaal daar niks extra voor. En ik kan bij de idtv die ik nu heb zelfs tot 20000 kanalen als ik zou willen.
   Want nu met dat betaalde Netflix Disney en hbo ben je nog duur uit.

 11. Die streamimgdiensten zullen absoluut wat omzet verliezen. Maar 1000 IPTV-Kastjes betekent voor Netflix niet 1000 abo’s misgelopen en dus 15.000 omzetderving op maandbasis. En zo wordt t wel vaak gebracht. Niet iedereen met een iptv kastje is automatisch geïnteresseerd in Netflix. Misschien wat meer richten op PPV dan op de abonnementsvorm bij die streamingdiensten? Dan maak je de drempel wat lager voor de consument om programma’s te bekijken.

 12. Ik snap dat het niet voor iedereen mogelijk is, maar wij stappen elk jaar over van provider. Dan krijg je altijd nieuwe klanten voordeel. Heb nu 1 jaar ziggo met 1gb snelheid en alle sport tv zenders voor 1 jaar met 50% korting. Daarnaast nog een iptv voor de buitenlandse zenders die je hier niet kan krijgen.

  • Nou nou alle sportzenders van ziggo met wel 50%korting, je zou bijna jaloers worden hahahah.dan,heb je ziggo sport en espn. Ik heb alleen al op zenders uit usa 203 sportkanalan en uit Uk 106 en dan nog België Ierland italie israel zuid Afrika etcetera en maar voor 60€ per jaar.

 13. Nou ik zit eraan te denken om ook iptv te nemen ik heb een Thaise vrouw en die ontneem ik nu van alles.ze kijkt nu via Youtube tv .ik ga het eens allemaal uitzoeken vandaag bedankt

 14. Zelfs Johan Derksen heeft iptv. Die man verdient misschien een miljoen. Hij blijft toch Nederlander. Waarom veel betalen als het goedkoop kan. Dat is een mens eigen

 15. Ik gebruik geen illegale IPTV, maar ik heb wel al jaren heel bewust een schotelontvanger met harde schijf, juist om die onzin met beperkingen op doorspoelen met reclame via cloudopslag te voorkomen. Daar heb ik alvast geen last van.

  Een tweede reden is dat ik een gruwelijke hekel heb aan de volstrekt waardeloze zenderlijsten die providers als KPN en Ziggo gebruiken, een provider waar ik niet zelf kan bepalen welke zender op welke plek staat (en welke zenders überhaupt in de lijst staan!) komt er hier NOOIT in.

  Ik gebruik nu een gecombineerde sat/digitenne ontvanger en kan de satelliet- en digitennezenders in één lijst combineren. Met uiteraard mijn eigen zenderlijst in de door mij bepaalde volgorde. Opnames op eigen harde schijf. Geen enkele minkukel bij KPN of Ziggo die erbij kan komen.

 16. Jaren lang klant geweest bij Canal- Digitaal. Ik heb een klein vermogen aan Cam Modules en smart kaarten liggen. Elke keer kwam er iets nieuws uit de hoge hoed. Niks kon en niks mocht. Om nog maar niet te spreken over de talloze satelliet veranderingen. De providers hebben het helemaal aan zichzelf te danken. Dus hou op met piepen..!

 17. Jarenlang vijf schotels gehad met alle kanalen open, kaon receivers met emulator… Meer testbeeld jagen dan wat anders, de clark belt aan de horizon eindige limiet en wat russen in inclined orbit, 1.8 mtr schotel prime focus. Op de kids na en ega wat soap keek ik nergens naar. Was gewoon sport met nog paar tienduizenden anderen. Nu kijk ik enkel beetje npoplus op phone. Zou kodi kunnen draaien, maar wat moet ik ermee, wat kromme cam versies met oezbeekse ondertiteling? Allemaal zelfde meuk, net als roken gewoon cold turky afkicken. IPTV, netflix? Moet je niks mee… Slaapt stuk beter. Was ooit frontrunner in dagelijks opengooien kanalen. Werd lastig met videocrypt.kwam chinese iptv als eerste, niet om aan te zien. Zit nu in flat met nul zicht op clark belt, vind het prima zo. Scotels zijn al twintig jaar achterhaald. Terrestial tv moet meer aan gedaan worden. Met slimme antennes hark je ook de gecodeerde binnen. Teveel aanbod,lees een boek.

 18. Bezit al globaal over 25 jaar Satellietontvangst,en daarom voor mij niet de keuze van Illegale IPTV ontvangst(dat is illegaal jatten)en dat maakt dat de legale kijkers steeds meer moeten betalen,omdat een stel a-sociale die prijs automatisch omhoog drukken,voor het Narcistiche eigenbelang.Maar ga over Satelliet-ontvangst:via: youtube.nl (tik in) SNIPE Air(Full Englsh Version) met Wifi(tik in) How do Satellites Work?|ICT # 10 (tik in) What’s Inside a Winegard/Dish playmaker Satellite Antenna?(tik in) SNIPE,Automatic Satelite antenne(Full Version|by SELFSAT(tik in) Besuch bei Astra in Luxemburg-hier werden die ASTRA SATELLITEN betreut.En natuurlijk blijven er 2 systemen over,dat is nog steeds waar geen internet kabel aanwezig is:vooral in de grotere EU landen,waar de afstanden niet economisch verantwoordelijk zijn,voor de aanleg van een kabel,ook on Nederland,is Schotel ontvangst het alternatief en natuurlijk via de kwaliteit van de internet-verbindingen,die in ons potzegel-landje wel een hogere data/bandbreedtes een zeer goede TV ontvangst kunnen geven.Vooral die kampeerders die toch de Nederlandse TV/Radio willen blijven ontvangen,is de aanschaf van een Schotel/Selfsat/Bol-antenne’s geen verkeerde alternatief,ook op uw eigen woonlocatie’s kunt u een losse Schotel/Selfsat/Bolantenne’s heeft u de vrijheid van duizenden TV/Radio zenders te ontvangen.Doet uw voordeel mee,in de vrijheid van eigen keuze’s

 19. Voor die lezers die op hun gekozen Campings ergens willen beschikken,over het ontvangen van nieuws etc.En later ook thuis op je woonlocatie’s,willen blijven ontvangen.Via: youtube.nl (tik in) Wohnmobiel kastenwagen Campervan Zubehör 2024 Mini Sat koffer Statt feste Camping Stanlagen.Overal te plaatsen,en geen gezeik met evt Schotelverbod opgelegt.Maar wel belangrijk geen zichtbeperking voor de zuivere ontvangst van het Satelliet-signalen.Het kost wel wat,maar dan heb je ook wat!.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*