Netflix verhoogt abonnementsprijs

In de Verenigde Staten gaat Netflix haar prijzen met 13 procent tot 18 procent verhogen.  Dit de grootste stijging sinds het bedrijf 12 jaar geleden zijn streamingdienst lanceerde.

De extra opbrengsten zijn als ondersteuning voor de enorme investeringen in Netflix Original content te betalen en zware schulden te financieren die het heeft aangenomen om (komende) concurrentie van Amazon, Disney en AT & T af te weren.

Het is de vierde keer dat Netflix zijn prijzen in de VS heeft verhoogd; de laatste verhoging was eind 2017. Dit is de eerste keer dat hogere prijzen alle invloed heeft op alle 58 miljoen Amerikaanse abonnees.

De nieuwe prijzen zullen onmiddellijk van toepassing zijn op alle nieuwe abonnees en vervolgens worden uitgerold naar bestaande klanten in de komende drie maanden. Abonnees in ongeveer 40 Latijns-Amerikaanse landen waar Netflix-facturen in de Amerikaanse valuta worden gebruikt, zullen ook worden beïnvloed, met uitzondering van belangrijke internationale markten zoals Mexico en Brazilië. Het is niet bekend of de prijsverhogingen ook in Nederland en andere Europese landen worden doorgevoerd.

“We veranderen van tijd tot tijd de prijzen, terwijl we blijven investeren in geweldig entertainment en de algehele Netflix-ervaring verbeteren”, meldt het bedrijf in een verklaring.

Wegens bezorgdheid onder beleggers over de toegenomen concurrentie voor Netflix is het aandeel sinds juni met 21% gedaald.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*