Netflix verbergt meer dan 1.000 films en series voor meeste Nederlandse kijkers

Netflix maakt het als streamingdienst mogelijk om vele duizenden titels met één druk op de knop te kijken. Maar tóch is de kans groot dat je heel wat content over het hoofd ziet als je door het aanbod scrolt. Uit onderzoek van de redactie van Streamwijzer blijkt namelijk dat maar liefst 1.133 films en series verborgen worden als de taalinstellingen van je account op Nederlands staan. 

De redactie van Streamwijzer heeft een uitgebreide data-analyse uitgevoerd op de catalogus die momenteel beschikbaar is bij Netflix in Nederland. Met 4.545 films en 2.390 series weet je dat er voor de gemiddelde abonnee in ons land meer dan genoeg te streamen is. Maar toch kun je toegang krijgen tot 776 extra films en 357 extra series als je je taalinstellingen niet op Nederlands, maar op Engels zet.

Ruim vier jaar geleden voerde onze redactie al een vergelijkbaar onderzoek uit en dat deed veel stof opwaaien in de media en onder abonnees. Toen kwam het totale verschil echter nog maar uit op enkele tientallen titels (6,2% meer bij series en 0,3% meer bij films). De streamingdienst heeft dus in de loop der jaren heel veel extra content toegevoegd die niet zichtbaar is voor mensen met het standaard Nederlands als taalinstelling.

10 Comments

  1. Het is gewoon van de zotte, je betaald al genoeg nu weer €3,- omhoog. Series die goed zijn gaan ze al niet mee door na 1 seizoen en al die oude shit laten ze erop. En welke goede films dan? HBO zet tenminste best wel vrij nieuwe films erop waar je niet extra voor hoeft te betalen. Zou Netflix ook eens moeten doen meer voor de mensen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*