‘Netflix is over haar hoogtepunt heen’

In juli was Netflix nog het populairste aandeel op Wallstreet, maar volgens financieel expert Stephen McBride heeft het streamingplatform zijn beste tijd achter de rug. In juli adviseerde McBride in zijn blogs op de nieuwssites RiskHedge en Forbes om de Netflix-aandelen in de verkoop te doen.

‘Dit was niet populair om te zeggen toen ik dit voor het eerst schreef in juli. Netflix toen het populairste aandeel. Het was in zes maanden met 107% gestegen en bereikte recordhoogten. Maar nu blijkt dat juli het juiste moment was om Netflix te verkopen. Sindsdien is het aandeel met 37% gecrasht. De beste dagen van Netflix zijn voorbij’, meldt McBride in zijn blog op Forbes.

De redenen waarom Netflix volgens hem niet het bedrijf van de toekomst is, heeft hij in diverse blogs op de site RiskHedge beschreven (1/2)

Volgens McBride komt het doordat de levenscyclus van disruptieve bedrijven beperkt is. McBride meldt dat Netflix drie slechte keuzes kan maken: miljarden blijven lenen en zichzelf dieper in schulden begraven, de abonnementsprijzen flink verhogen of op content bezuinigingen.

Deze zomer stond het Netflix-aandeel boven de 400 dollar. Deze week is NFLX-aandeel gezakt naar 275 dollar. Volgens eigen onderzoek door McBride is het Netflix slechts 190 tot 200 dollar waard. Volgens hem is het Netflix-aandeel daarom ​​nog steeds een ‘no-touch’.

Als professionele fondsbeheerder en de hoofdanalist bij RiskHedge adviseert McBride Forbes en RiskHedge-lezers om aandelen van Disney te kopen. ‘Disney is sinds juli met 11,5% gestegen/ Dat is indrukwekkender gezien het feit dat de meeste aandelen het de afgelopen paar maanden moeilijk hebben gehad’, aldus McBride.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*