Netflix in de problemen voordat ‘streaming war’ echt is begonnen

[BLOG] Netflix zag het aantal abonnees in het afgelopen kwartaal minder hard groeien dan verwacht. In totaal heeft de videodienst nu wereldwijd 151,6 miljoen gebruikers. (lees hier de kwartaalcijfers pdf). Verwacht werd dat het aantal Netflix-abonnees met vijf miljoen mensen zou groeien. Dat werden er ‘slechts’ 2,7 miljoen. Op Wall Street ging de koers van het aandeel fors omlaag.

In totaal heeft Netflix een schuld opgelopen tot 10 miljard dollar. Om de concurrentiepositie te kunnen behouden moet Netlflix steeds meer investeren in content en dan vooral in Originals. De totale schuld zal daardoor nog verder oplopen, terwijl zij moeilijk hun prijzen kunnen verlagen. De lagere groei in de VS is vooral veroorzaakt door de verhoogde prijzen in de VS. Om voet aan de grond te krijgen in India gaat Netflix binnenkort met een goedkoper Netflix abonnement komen.

De nu snel groeiende schuldenlast en groei-afname is voor de beleggers zorgelijk, want de echte ‘streaming war’ zal pas volgend jaar losbreken. Pas eind dit jaar komen immers Apple en Disney met hun streamingdiensten. In 2020 volgt HBO met videodienst HBO Max. Om goed te concurreren zal Netflix steeds meer moeten investeren. Met het huidige SVOD-model is winst maken voor Netflix een utopie.

1 Trackback / Pingback

  1. De toekomst van streamingdiensten ligt steeds vaker in het aanbieden van FAST-kanelen - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*