NEP, MBO College Hilversum en YoungCapital genomineerd voor mediatechnologie

Mediatechnologiebedrijf NEP heeft samen met het MBO College Hilversum en YoungCapital de studie mediatechnologie ontwikkeld, waar studenten werken en leren met high-end it in de media. Het opleidingsprogramma heeft als doel te kunnen voldoen aan de toekomstige vraag naar it-specialisten in de Nederlandse media-industrie. Na afloop van de opleiding hebben de studenten zowel een diploma als een cv met relevante werkervaring. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om NEP, MBO College Hilversum en YoungCapital als ICT-opleider van het jaar te nomineren.

De Nederlandse media-industrie behoort tot één van de meest vooruitstrevende ter wereld. Nergens wordt meer ontwikkeld en geïnnoveerd op het gebied van tv-producties, studio-automatisering, tv-formats en de verwerking van videocontent. Media is in rap tempo gedigitaliseerd en de vraag naar it-specialisten was nog nooit zo groot. Studenten starten meteen met werken in de media en ondertussen halen ze in twee jaar een mbo-4 diploma. Zijn ze daarin succesvol, dan krijgen ze naast een baan ook de studiekosten terug.

De young professionals in spé leren tijdens de opleiding alles over de nieuwste it-ontwikkelingen en technologieën in de media, iets dat volgens NEP op een reguliere opleiding niet te realiseren is. Tijdens een uitgebreide screening zijn twaalf ambitieuze studenten geselecteerd. De studenten sluiten een arbeidsovereenkomst met YoungCapital en gaan direct aan de slag op de werkvloer. Na afloop van de opleiding hebben ze niet alleen een diploma, maar ook een cv met relevante werkervaring en dus een voorsprong op de arbeidsmarkt. Ook zouden studenten volgens YoungCapital geen stagevergoeding krijgen, maar een volwaardig salaris.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*