NEP komt met uniek onderwijsconcept

Media zijn in rap tempo gedigitaliseerd en de vraag naar IT-specialisten was nog nooit zo groot. De Nederlandse media-industrie behoort tot één van de meest vooruitstrevende ter wereld. Nergens wordt meer ontwikkeld en geïnnoveerd op het gebied van TV-producties, studio-automatisering, TV-formats en de verwerking van videocontent. Om te kunnen voldoen aan de toekomstige vraag is een uniek opleidingsprogramma ontwikkeld, waar studenten werken en leren met high-end IT in de media. Met deze studie Mediatechnologie heeft NEP, het grootste mediatechnologiebedrijf ter wereld, de handen ineengeslagen met MBO College Hilversum en YoungCapital. Na afloop van de opleiding hebben ze niet alleen een diploma, maar ook een mooi CV met relevante werkervaring.

De aankomende studenten starten meteen met werken in de media en ondertussen halen ze in twee jaar een MBO-4 diploma. Zijn ze daarin succesvol, dan krijgen ze naast een baan ook nog eens de studiekosten terug. Op donderdag 8 februari 2018 tekenen de studenten formeel voor het traineeship.

Diploma en CV met relevante werkervaring
De young professionals in spé leren tijdens de opleiding alles over de nieuwste IT-ontwikkelingen in de media. Daarnaast gaan ze aan het werk en kunnen ze hun kennis direct in de praktijk brengen. In twee jaar tijd halen ze hun MBO-4 diploma. Tijdens een uitgebreide screening zijn twaalf ambitieuze studenten geselecteerd. De studenten sluiten een arbeidsovereenkomst met YoungCapital en gaan direct aan de slag op de werkvloer. Na afloop van de opleiding hebben ze niet alleen een diploma, maar ook een mooi CV met relevante werkervaring.

Geselecteerde student Tim: “Ik vind NEP echt een interessant bedrijf. Ze zijn vooruitstrevend en lopen voorop als het gaat om de nieuwste technieken. Ik denk dat ik mijn kennis hier ook enorm kan vergroten. Ik heb veel zin in dit versnelde traject!”

Geselecteerde student Naomi: “Ik zie mijzelf over een paar jaar graag aan het werk in de broadcast-industrie en daarom vind ik het super om bij NEP aan de slag te gaan. NEP biedt mij de beste mogelijkheden om aan deze droom te werken.”

MBO College Hilversum
Jeroen Ankersmit, voorzitter: “De vraag naar technisch (broadcast) personeel neemt alleen maar toe, door deze constructie kunnen wij als opleiding een bijdrage leveren aan de vraag vanuit het bedrijfsleven.”

NEP The Netherlands
Ralf van Vegten, CIO: “Voor dit traineeship zijn we op zoek gegaan naar studenten die al een opleiding volgen in de mediabranche en studenten die al een havo-diploma hebben. Het tempo ligt hoog, volle lesdagen en daarnaast direct al aan het werk. Voor een grote groep studenten is dit dé manier om gemotiveerd in een hoog tempo een diploma te halen. Bovendien kunnen de studenten direct leren werken met de nieuwste technologieën, iets dat op een reguliere opleiding niet te realiseren is.”

YoungCapital
Maurice Peeters, directeur Professionals: “Studenten krijgen geen stagevergoeding, maar een volwaardig salaris. En met een diploma en deze werkervaring hebben ze na afloop een flinke voorsprong op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd is het voor NEP een mooie kans om jong talent mee te laten draaien in het bedrijf.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*