Nelleke van der Krogt met pensioen

Na 35 op de radio en televisie, heeft AVROTROS-presentator Nelleke van der Krogt besloten dat zij per 1 januari 2015 met pensioen gaat. Nelleke is nog tot en met het voorjaar 2015 bij AVROTROS op televisie te zien met nieuwe afleveringen van haar succesvolle programma Tussen Kunst & Kitsch. 

Frits Sissing is de opvolger van Nelleke van der Krogt bij Tussen Kunst & Kitsch. Vanaf het najaar van 2015 is hij voor het eerst met Tussen Kunst & Kitsch bij AVROTROS op NPO 1 te zien.

Nelleke van der Krogt begon in 1979 bij de AVRO op Radio 4 met het kinderprogramma Op een klein Stationnetje, dat zij samen met Karel van de Graaf presenteerde. Meestal werkte ze voor de afdelingen Klassieke muziek en Cultuur in verschillende functies. In 1985 maakte ze op verzoek van de AVRO de overstap naar televisie. In de jaren daarna werkte zij als presentator, tekstschrijver, samensteller en eindredacteur voor vele programma’s. Nelleke werd bekend bij het grote publiek als presentator van de programma’s Opsporing Verzocht en Tussen Kunst & Kitsch. Bij Tussen Kunst & Kitsch is zij behalve presentator ook samensteller. Nellekes laatste opname voor Tussen Kunst & Kitsch is op 8 december aanstaande in de Kunsthal in Rotterdam.

Remco van Leen, mediadirecteur AVROTROS: “Ik vind het jammer dat Nelleke ons binnenkort gaat verlaten. Gedurende haar lange carrière bij de AVRO is Nelleke van ongekende waarde geweest voor ons. Door haar enorme inzet, vakmanschap, scherpe eigenzinnige blik en bovenal haar gevoel voor humor. Hierdoor zijn programma’s als Opsporing Verzocht en Tussen Kunst & Kitsch bij tv-kijkend Nederland uitgegroeid tot zeer geliefde en hoog gewaardeerde programma’s.”

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*