Negen dagen lang Pride TV in heel Nederland gratis te zien

Een unieke samenwerking tussen Pride Amsterdam, de Amsterdamse omroep SALTO, hét lifestyle kanaal OUTtv en de telecom providers VodafoneZiggo, KPN, T-Mobile, Youfone en Tele2. Hierdoor kan heel Nederland negen dagen lang – van 25 juli t/m 2 augustus – Pride TV ontvangen en dus zien wat Pride Amsterdam allemaal te bieden heeft. OUTtv, dat normaal gesproken niet in het basispakket zit, wordt namelijk door de telecomproviders tijdens Pride Amsterdam gratis ter beschikking gesteld.

Pride TV wordt door de LHBT-gemeenschap zelf gemaakt. 24 uur per dag live programma’s, muziek, documentaires en reportages over de aangepaste festiviteiten. In korte tijd is een prachtige Pride-programmering gemaakt. Directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam is onder de indruk van het gevarieerde programma-aanbod: “Zichtbaarheid is erg belangrijk voor de emancipatie van onze community. We zijn dan ook ontzettend blij met de samenwerking met SALTO en OUTtv. Ik vind het geweldig om te zien hoe in zo’n korte tijd allerlei partijen en vrijwilligers dit Pride-programma in elkaar hebben gezet. Dat vervolgens ook de telecomproviders hun nek uitsteken, de handen ineen slaan en dit voor heel Nederland beschikbaar stellen is echt hartverwarmend.”

Kanalen Pride TV

De programma’s van Pride TV zijn tijdens de Pride-week gratis te bekijken via SALTO TV, via de website van Pride Amsterdam (www.pride.amsterdam) en via OUTtv. OUTtv is in Nederland te ontvangen via Ziggo kanaal 129, KPN kanaal 77, T-mobile kanaal 297, Youfone kanaal  303, CAIWAY 134, Telfort en XS4ALL beide kanaal 77 en Delta kanaal 365. Pride TV is overigens ook in België op de kabel te ontvangen via OUTtv en te ontvangen via de gratis Pride Amsterdam app, verkrijgbaar in de app-store.

AT5

In de Pride TV uitzendingen volop aandacht voor jongeren, senioren, vrouwen, trans, people of colour, religie, kunst en cultuur, bedrijfsleven en sport. Het dagprogramma wordt dagelijks afgesloten met de talkshow Joris Live! waarin SALTO-presentator Joris van de Sande de belangrijkste Pride-gasten ontvangt. Ook de Amsterdamse nieuwszender AT5 werkt volop mee. Zij maken voor Pride TV twee keer het programma ‘Live from the Street’. Er wordt live verslag gedaan van de opening van de Pride week op 25 juli. Ook is AT5 voor Pride TV aanwezig bij de demonstratie op zaterdag 1 augustus op het Museumplein.

Inloopshows op zaterdag

Na dit ‘straatprogramma’ volgt op zaterdag 25 juli de ‘Pride Walk Inloopshow’ en op 1 augustus de ‘Canal Pride Inloopshow’. In deze vier uur durende programma’s alle aandacht voor verhalen en gasten die in het verleden meededen met de jaarlijkse Pride Walk en de wereldwijd bekende botenparade. Het wordt een programma waarbij de inhoud van deze Pride Amsterdam activiteiten centraal staat. Wie zijn de deelnemers? Waarom lopen en varen zij jaarlijks mee? Wat is hun verhaal? Hoe kijken zij terug op hun deelname in de voorgaande jaren? Wat missen zij dit jaar en hoe vullen ze dit gemis vervolgens in? De shows worden elk uur afwisselend gepresenteerd, waardoor de kijker in sneltreinvaart meegenomen en geïnformeerd wordt.

Gevarieerd aanbod door de week 

Van zondag 26 juli tot vrijdag 31 juli wordt vervolgens een reeks van programma’s gemaakt door allerlei organisaties, partners en commissies van Pride Amsterdam. Een volledig tv-overzicht met tijdschema wordt deze week nog op www.pride.amsterdam gepubliceerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*