Nederlandse Evergreens bij Tijd voor MAX

Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 september wordt op NPO Radio 5 de Evergreen Top 1000 live uitgezonden. Van maandag tot en met donderdag staat Tijd voor MAX uitgebreid stil bij deze zevende editie van de populaire muziekweek, waarin men op de allermooiste liedjes uit het verleden wordt getrakteerd.

In de Evergreen Top 1000 komen regelmatig Abba, The Beatles, Charles Aznavour en Elvis Presley voorbij, maar Sybrand Niessen en Martine van Os willen juist weten welke Néderlandstalige nummers hoog in de lijst terecht zijn gekomen. Welke Nederlandse klassiekers blijken dit jaar de topfavorieten te zijn?

Kleinkunstkenner en groot liefhebber van het Nederlandstalige lied Daan Bartels is deze week elke dag in Tijd voor MAX te gast om een tipje van de sluier op te lichten. Op maandag vertelt Daan over de geschiedenis van de Nederlandstalige muziek en op dinsdag, woensdag en donderdag vertelt hij welke drie Nederlandstalige Evergreens tot de meest succesvolle van de lijst behoren. Die klassiekers worden in Tijd voor MAX telkens prachtig ten gehore gebracht door een talentvolle, jonge artiest.

Over de Evergreen Top 1000
De Evergreen Top 1000 is een Nederlands radioprogramma dat jaarlijks wordt uitgezonden op NPO Radio 5 Nostalgia. Men kan stemmen op hun favoriete liedjes van een keuzelijst met platen die voornamelijk afkomstig zijn uit de jaren ‘60 en ‘70. Dit jaar is het de zevende keer dat het programma wordt uitgezonden.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*