Nederlands analisten om te volgen tijdens het WK?

Het is bijna zover, over een maand gaat het Wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar van start. Er beloven weer mooie wedstrijden aan te komen. En bij een spannende wedstrijd hoort in de rust natuurlijk kritisch commentaar van voetbalanalisten. Zij geven meer duidelijkheid over wat je zojuist allemaal hebt gezien. Het leukst is natuurlijk commentaar van eigen bodem. Dat is vertrouwd en makkelijk te volgen. Ben je benieuwd welke Nederlandse commentatoren je straks hoort tijdens het WK? Je leest het in dit artikel.

Stemmen op de Nederlandse TV

Alle wedstrijden op het WK worden uitgezonden door de NPO. De verwachting is dan ook dat de bekende presentatoren en analisten weer zullen aanschuiven. Zo zullen ongetwijfeld de vaste gasten van Studio Voetbal te zien zijn. Oud-voetballers Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay laten op zondagavond altijd hun licht schijnen op het meest recente voetbalnieuws. Met z’n drieën zijn ze goed voor meer dan 200 interlands voor het Nederlands elftal.

Het bekende VI-trio

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn met hun programma VandaagInside iedere dag te zien op SBS. Het laatste voetbalnieuws wordt hier geregeld al besproken en dit zal tijdens het WK niet anders zijn. Daarnaast hebben ze op 11 december ook nog een speciale live uitzending vanuit de Ziggo Dome.

Sinds dit seizoen zijn Andy van der Meijde, Wesley Sneijder, Wim Kieft en Kees Jansma ook regelmatig te zien als analisten in de nieuwe voetbaltalkshow Veronica Offside, ook geleid door Wilfred Genee.

Rondo op Ziggo Sport

Abonnees van Ziggo kunnen iedere maandagavond kijken naar Rondo op het kanaal van Ziggo Sport. Onder leiding van Wytse van der Groot en vaste gast Marco van Basten wordt hier al elke week het voetbalweekend besproken. Andere bekende gasten die hier vaak aanschuiven zijn Jan van Halst (FC Twente, Ajax en Vitesse) en Khalid Boulahrouz (35 interlands). Over een aantal weken zullen de uitzendingen ongetwijfeld in het teken staan van het WK.

Sporza

Ondanks dat Sporza Belgisch is, zul je hier de Nederlandse stemmen horen van Youri Mulder en Ruud Vormer. Voor jongeren die wel eens FIFA tussen 2005 en 2020 hebben gespeeld klinkt Youri als een bekende. De uitstekende voetbalanalist wordt vergezeld door Ruud Vormer, ook profvoetballer. Met meer dan 350 wedstrijden achter zijn naam voor Club Brugge is Ruud Vormer ook een echte kenner van het voetbalspel. 

BeIn Sports

BeIn Sports is het wereldwijde netwerk van sportkanalen van het Qatarese mediabedrijf beIN. Tijdens de wedstrijden hoor je hier commentaar van niemand minder van oud-profvoetballer Ruud Gullit. Hij heeft bij grote Nederlandse en internationale teams gespeeld, waaronder Feyenoord, PSV, AC Milan en Chelsea. Al op zijn negentiende maakte hij zijn debuut in het Nederlands elftal.

Na zijn voetbalcarrière werd hij hoofdtrainer van grote clubs als Newcastle United, zijn oude club Chelsea en het Nederlands elftal onder-21. In 2016 was hij tevens assistent van Dick Advocaat bij het grote Oranje. Hij heeft inmiddels bij verschillende grote zenders zijn sporen verdiend als voetbalanalist. Als er iemand een goede analyse van de (Nederlandse) wedstrijden kan geven is hij het wel. BeIN sports is helaas niet in Nederland op tv te zien. Het kan online, maar daar heb je wel een internet abonnement voor nodig.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*