Nance: “Ineens viel alles weg”

 

Zangeres en Presentatrice Nance vindt het soms nog steeds een grote frustratie dat ze niet weet ‘waarom’ ze aan de kant is gezet door SBS6, dat vertelt ze in een nieuwe aflevering van de media podcast ‘De Broadcast‘. Nance vertelt dat ze het gesprek zelf initieerde met de directie van SBS6 en dat de boodschap toen hard aan kwam, inmiddels alweer enkele jaren geleden “We gaan afscheid van je nemen, dat was het bericht wat ik kreeg binnen een kwartier. En toen stond ik buiten met helemaal niks meer. Ineens viel alles weg, je wordt dan keihard op de grond gegooid. En waarom? – ik wordt dan iedere keer aangevallen op bepaalde sites van ‘je moet niet zo zeiken’ – maar dat blijft dan toch hangen? Ik krijg nooit een antwoord op het waarom. En dat vind ik soms een grote frustratie”, aldus de presentatrice in ‘De Broadcast‘. Ze vervolgt “en dan mag je als bn-er niet zeiken”. Nance vertelt openhartig haar carrièreverhaal aan podcast hosts Patrick en Peter in ‘De Broadcast’. Nance begon als zangeres bij ‘Twenty 4 Seven’ waarmee ze miljoenen platen verkocht. Hierna presenteerde Nance jarenlang bij de TROS, SBS6 en RTL4.
Twenty 4 Seven “ik moest stoppen” 

Nance was de vervanger van Erik de Zwart bij TMF, opvolger van François Boulangé  bij Lingo, maakte bij SBS6 programma’s met Gerard Joling en verkocht in de jaren ’90 18 miljoen platen in de formatie ‘Twenty 4 Seven’. Ook daar was het een abrupt einde voor Nance “Ik moest stoppen, ik ben met een behoorlijke boel onmin de groep uitgeknikkerd. Het was geen pretje in die tijd. Het was gewoon niet leuk en het heeft me heel verdrietig gemaakt. Het heeft me echt op m’n ziel getrapt en dat ik dacht ‘waarom moet het zo'”. Hoewel Nance erg nuchter is is ze wel ooit door Evert Santegoeds op dr pik getrapt, naar eigen zegge. Evert had het ooit over ‘het bandje’ waar ze in zat. “Dan ben ik wel op mijn pik getrapt en dan ben ik wel arrogant. Dan denk ik ‘ja bandje?’ Hallo we hebben 18 miljoen platen verkocht. Hoezo ‘bandje’. Dus die balans heb ik dan wel, vind ik niet fair als het zo genoemd wordt”. Nance vervolgt lachend “Evert neem je woorden terug”.

Talentenjachten “altijd fijn en leuk” 

Nance presenteerde diverse talentenjachten bij SBS6. Ze heeft nooit vervelende dingen meegemaakt tijdens het presenteren hiervan (bijv ‘Popstars’) zo zegt Nance “Het was altijd fijn en altijd leuk. Ik kan niet anders zeggen en ik weet dat er heel veel nare verhalen rond gaan. In die tijd; ik heb echt nooit iets gezien of meegemaakt. Ik heb het alleen maar super leuk gehad, het was altijd een feestje. Ook na de show”.

Bij RTL ‘binnengehaald’ voor DNA Onbekend “bel me!!”

In 2014 ging Nance aan de slag bij RTL “Ik ben eigenlijk binnengehaald voor DNA Onbekend. Dat was hetgeen wat er op mijn pad kwam. De vraag was ‘wil jij het doen?’ Ik zou het eigenlijk nog wel een keer willen doen. Ik zou bijna zeggen ‘bel me!!’. Ik zou het heel graag willen doen! Ik ga geen open sollicitatie doen… maar je mag me bellen”, aldus Nance Coolen in de podcast ‘De Broadcast’. 

Het gesprek over de rijke TV Carriere van Nance staat vanaf vandaag online (via alle streaming diensten of www.debroadcast.nl).

De Broadcast

Sinds oktober 2020 is de populaire media podcast ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via www.debroadcast.nl. Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Het is een soort ‘portret podcast’ van de desbetreffende gast. Gasten als Humberto Tan, Catherine Keyl, Rick Romijn, Tim Klijn, Dennis Ruyer, Rick van Velthuysen, Eddy Keur, Henny Huisman, Toine van Peperstraten en Timur Perlin hebben al deelgenomen. Radio DJ Frank van der Lende is de volgende gast.

  • Abonneren en luisteren kan via de bekende podcast streaming diensten (zoek op ‘De Broadcast’). Zoals via bijvoorbeeld Google Podcasts of via www.debroadcast.nl 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*