Nacht van de Popmuziek beleeft 10e editie

Al voor de tiende keer biedt de NTR, ruim drie uur live op NPO3, popliefhebbers bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal. Ontelbaar veel live registraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.

Op het programma staan onder meer een geweldige samenwerking tussen de zangeres Peggy Lee en Toots Thielemans, het eerste optreden van de Alabama Shakes in Amsterdam, de band Taste met de gitaarlegende Rory Gallagher, britpop van Pulp, aandacht voor het vijftig jaar oude ‘My Generation’ van The Who, een zeer funky George Duke op de ‘keytar’ en uiteraard aandacht voor de dit jaar overleden B.B. King. (Namen onder voorbehoud.)

Verzoeknummers 
In het programma is volop aandacht voor de muzieksmaak van de kijkers. Voorafgaand en tijdens de uitzending kan iedereen via www.nachtvandepopmuziek.nlz’n favoriete nummer aanvragen uit een lijst van 36.000 live-opnamen, afkomstig uit het archief van VJ en verzamelaar Fenno Werkman. Aanvragen met het mooiste verhaal achter het liedje komen in de uitzending.

Live meepraten 
Ook wordt het publiek tijdens de uitzending via het tweede scherm op live.ntr.nl actief bij het programma betrokken. Want er moeten harde noten gekraakt worden. Wat is bijvoorbeeld de beste jaren ’80 hair rock band: Bon Jovi, Van Halen of Def Leppard? Via het tweede scherm kunnen de kijkers stemmen, een nummer aanvragen, reageren en daarnaast veel achtergrondinformatie en extra videomateriaal bekijken.

 

Uitzending:   zaterdag 7 november, 22.30 uur NPO3
website:        www.nachtvandepopmuziek.nl / live.ntr.nl 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*