‘Muziekschatten’ finalist Digital Preservation Award

In de categorie ‘Most Outstanding Digital Preservation Initiative in Commerce, Industry and the Third sector’ is ‘Muziekschatten’, het digitaliseringsproject van de omroepcollectie van de Stichting Omroep Muziek, dit jaar één van de drie finalisten. De uitreiking van de Awards vindt op 29 november plaats in Amsterdam.

De zoektocht naar het beste werk op het gebied van duurzame toegang tot digitale data, wereldwijd en in alle sectoren, is weer van start gegaan. De Digital Preservation Awards zijn de meest prominente erkenning van personen of organisaties die een significante en innovatieve bijdrage leverden aan het behouden van ons digitale erfgoed. In de categorie ‘Most Outstanding Digital Preservation Initiative in Commerce, Industry and the Third sector’ is ‘Muziekschatten’, het digitaliseringsproject van de omroepcollectie van de Stichting Omroep Muziek, dit jaar een van de drie finalisten. Naast ‘Muziekschatten’ zijn genomineerd: Archiving Crossrail – Europa’s grootste infrastructuurproject, Crossrail en Transport voor Londen en Erfgoedbehoud van hedendaagse dans en choreografie door onderzoek en innovatie in digitale documentatie en annotatie van creatieve processen door ICKamsterdam en Motion Bank.

Uitreiking in Amsterdam
Dit jaar komt het enerverende traject van nominaties, de shortlists en de uiteindelijke winnaars in Amsterdam tot een feestelijk hoogtepunt met het uitreiking van de Awards. De prijsuitreiking is onderdeel van de internationale conferentie die het Netwerk Digitaal Erfgoed samen met het Amsterdam Museum organiseert, ter gelegenheid van World Digital Preservation Day (eerder International Digital Preservation Day) op donderdag 29 november 2018. Er vinden die dag door het hele land ook tal van andere gerelateerde evenementen plaats.

Dit is het eerste jaar dat de prijsuitreiking buiten Groot-Brittannië plaatsvindt. Het Netwerk Digitaal Erfgoed (en eerder de NCDD) werkt al jaren actief samen met de Digital Preservation Coalition, initiator van zowel de Digital Preservation Awards als de World Digital Preservation Day (WDPD).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*