Bij KRO-NCRV afdeling tv-journalistiek verdwijnen 24 van de 40 banen

Villamedia meldt vandaag dat bij de journalistieke tv-afdeling van de KRO-NCRV 24 van de 40 banen gaan verdwijnen. Dit heeft de directie afgelopen donderdag het personeel laten weten. Belangrijkste reden is dat Brandpunt+ op televisie stopt. Het programma kost 2,8 miljoen euro per jaar waarvan de NPO 2,4 miljoen betaalt. De bijdrage van NPO komt te vervallen.

Vorige week werd bekend dat het kabinet 40 miljoen euro extra zou hebben vrijgemaakt voor de publieke omroep, waardoor de eerder aangekondigde bezuinigingen van 62 miljoen euro door dalende reclameinkomsten mogelijk meevallen. Hierover wordt op Prinsjesdag meer bekendgemaakt. ,”Dat geld is onder meer bedoeld om te investeren in journalistieke producties”, zegt NVJ-secretaris Thomas Bruning. “Dat KRO-NCRV nu toch uit voorzorg mensen op straat gaat zetten, is allesbehalve de bedoeling.”

De NVJ wil op zeer korte termijn met de omroep en de NPO om tafel om garanties te krijgen dat een deel van het geld in Brandpunt+ wordt geïnvesteerd. NPO-directeur Frans Klein beloofde twee weken geleden bij de najaarspresentatie dat de publieke omroep niet gaat snijden in journalistieke programma’s.

Lees verder op VillaMedia.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*