MuseumTV: het grootste museum van Nederland

MuseumTV is een video on demand platform dat een overzicht biedt van tentoonstellingen, musea en erfgoed in heel Nederland.

Het gekozen format zijn mini-documentaires van hoge kwaliteit, gemaakt door professionele documentaire- en filmmakers.

MuseumTV is opgericht om kunst en erfgoed voor een breder publiek toegankelijk te maken en het publieksbereik voor Nederlandse musea te vergroten. Sinds de live-gang vorige zomer brengt het platform intussen ruim 70 musea in beeld. Van het Rijksmuseum tot het Museum van de Twintigste Eeuw.

Nederland heeft een ongekende rijkdom aan musea en cultureel erfgoed.

En toch zijn het doorgaans de grotere of bekendere musea, de zogenaamde ‘Top 10’ die de mediale aandacht krijgen en het nodige publiek aantrekken om hun collecties te onderhouden, inhoudelijk aantrekkelijke tentoonstellingen te maken en de juiste marketing en communicatie middelen in te zetten om (nieuw) publiek te bereiken.

De kleinere en middelgrote musea in Nederland functioneren merendeels met beperkte budgettaire middelen. Vaak is er geen financiële ruimte voor marketing en communicatie activiteiten om het bereik effectief te vergroten en nieuw publiek aan te trekken. MuseumTV wil juist ook deze musea in de schijnwerpers zetten door de bijzondere kunst- en/of erfgoed die zij herbergen aan een breed publiek te laten zien.

Aan het Nederlandse publiek maar ook aan de vele toeristen die jaarlijks in het land te gast zijn.

„Wij willen de mensen laten zien hoeveel prachtige musea en erfgoed ons land heeft en ze uitnodigen op ontdekkingstocht te gaan“, zegt Marieke van der Donk, directeur en oprichter van het platform, „MuseumTV is het grootste en meest inclusieve digitale museum van Nederland. Een ware schatkist, toegankelijk voor iedereen, ook mensen die aan huis gebonden zijn.“

MuseumTV brengt vandaag de dag ruim 70 musea in beeld en bereikt gemiddeld 300.000 mensen per maand. Dit bereik zal op korte termijn verveelvoudigen als MuseumTV live gaat met de partnerkanalen (de naam van deze zijn nu nog onder embargo). Deze zomer gaat MuseumTV ook mee met de NS zomer nieuwsbrief die aan 110 000 cultuur geïnteresseerden verzonden wordt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*