Moslimorganisaties willen dat Talpa stopt met samenwerking Erica Meiland

Verschillende moslimorganisaties zijn een petitie gestart tegen Talpa vanwege de samenwerking met Erica Meiland.

Meerdere keren is het mediabedrijf benaderd met de vraag waar het staat in het huidige racismedebat, maar tot op heden hult Talpa zich in stilzwijgen.

De initiatiefnemers van de petitie geven aan waar de schoen wringt:

“Erica Meiland heeft racistische en xenofobe uitspraken over zowel moslims als de islam gedaan die niet alleen ontoelaatbaar zijn, maar ook stigmatiserend en demoniserend.”

De moslimorganisaties zijn verder van mening dat het feit dat Talpa zich niet distantieert van de de uitspraken van Erica Meiland, haar ideeën daarmee lijkt te legitimeren.

update: Talpa blijft bij een eerdere verklaring dat alle uitspraken van de familie Meiland die niet in het programma Chateau Meiland worden gedaan voor rekening van de familie zelf zijn. 


bron: Islamomroep

2 Comments

  1. Als ik het voor het zeggen had bij Talpa zou mijn antwoord zou zijn:

    “Talpa is een á-politieke organisatie die niet verplicht is aan te geven waar ze voor staat en zich evenmin genoodzaakt voelt anderen op te leggen wat ze wel of niet moeten denken. Voor zover we al ergens voor staan is dat de vrijheid van meningsuiting. Deze vrijheid geldt voor iedereen en betekent niet dat eenieder gevrijwaard kan zijn van meningen die hem of haar niet bevallen. Ook over Talpa worden soms zaken gezegd die scherp geformuleerd zijn of als beledigend ervaren zouden kunnen worden. Onze reactie daarop is dat we onze schouders erover ophalen en doorgaan met datgene waar we goed in zijn: programma’s maken”.

  2. Ik zou als ik Talpa was juist meer met haar gaan werken misschien een eigen show zonder de rest van de meilandjes, om zo een state ment te maken jullie hoeren hier niet ga terug als je het niet bevalt hier

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*