Morad El Ouakili verlaat per direct NPO Radio 2

Morad El Ouakili is per direct gestopt bij NPO Radio 2. Dit besluit volgt na contractbesprekingen tussen de dj en omroep BNNVARA die zijn vastgelopen. El Ouakili wilde zich ook op tv presenteren buiten BNNVARA om, maar de omroep stond dit niet toe, wat leidde tot zijn vertrek.

Het nieuws komt onverwacht, en het is nog niet duidelijk wie vanavond tussen 20:00 en 22:00 uur zijn plek zal innemen. Afgelopen donderdag presenteerde El Ouakili samen met Emmely de Wilt en Desiree van der Heiden een 70’s avond, wat achteraf zijn laatste uitzending bleek te zijn.

Op Instagram deelde El Ouakili: “Naast radio zien jullie me af en toe op TV en dat komt omdat ik ook ben gaan houden van het tv-vak en super gemotiveerd ben om mezelf constant te blijven ontwikkelen. De vrijheid om mezelf ook op andere plekken en manieren dan alleen bij BNNVARA te kunnen ontwikkelen vind ik belangrijk en dat werd me de laatste weken nog duidelijker.”

Hij betreurt de uitkomst van de gesprekken maar respecteert de beslissing van BNNVARA. El Ouakili hoopt in de toekomst weer op Radio 2 terug te keren bij een andere omroep, wat tijd zal kosten vanwege de jaarlijkse programmeringsvoorstellen.

Morad El Ouakili is de vierde dj die in korte tijd vertrekt bij Radio 2, na het vertrek van Stefan Stasse naar NPO Radio 5 en het afscheid van Wouter van der Goes, Frank van ’t Hof en Gijs Staverman. El Ouakili presenteerde het afgelopen anderhalf jaar een avondprogramma en was een vaste vervanger in de ochtendshow van Jan-Willem Roodbeen. Voor deze rollen moet Radio 2 nu nieuwe vervangers vinden.

12 Comments

  1. Donderdagavond was niet de laatste uitzending van Morad, want vrijdag verving hij nog tussen 18 en 20 uur Jeroen van Inkel. Adieu.

    (Jeroen Kijk in de Vegte, ook BNN/VARA, is voice-over bij RTL Boulevard en dat wordt wel toegestaan, maar Morad mag daar niet aan de desk verschijnen. Toch had Morad zich twee keer moeten bedenken, ik vrees een kamikaze-actie, want wat nu, wat straks? Ik vrees ’t vrezen.)

  2. Gaat goed daar, radiomensen worden weggejaagd of vertrekken (uiteindelijk) zelf en wat er voor terugkomt is om te huilen,… zaterdagmiddag weer wat flarden gehoord van één van de nieuwste aanwinsten en dat is vriendelijk gezegd niet mijn belasting geld waard. Schandalig besluit van BNNVARA en een regel welke niet meer van deze tijd is.

  3. Echt bizar en dus langs Peter de vries gehaald. BNN Vara houdt Theo Maassen en Khalid Kasem de hand boven het hoofd maar Morad moet weg. Jeroen Kidv kan toch ook gewoon voice over zijn bij boulevard

  4. SLinkse streken en meten met 2 maten. Waarom mag ‘ prima donna’ Kijk in de Vegte bijbeunen bij RTL en Morad niet? Misschien is JOE iets voor hem.

  5. Wordt leuk met de Top 2000 straks. Wout weg, Frank weg, Stefan weg, Gijs weg, Morad weg, dat worden blokken van drie uur of een deel non-stop . . . 😀

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*