Missie 538 officieel van start voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Missie 538 is officieel van start! De actieweek werd vanmorgen geopend door Jasmijn Nijhuis (9 jaar) uit Emmen die op indrukwekkende wijze voorlas uit haar eigen kinderboek waarin ze haar tijd in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht beschrijft. Daarna bracht Davina Michelle haar speciaal geschreven Missie 538-anthem ‘January Without You’ ten gehore, een nummer over de kracht van hoop. Tot en met vrijdag 23 december komen de dj’s van Radio 538, luisteraars en vrienden van het station in actie om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Het doel is een zo groot mogelijke bijdrage aan de realisatie van een clean room, waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. 

Missie 538 voor het Prinses Máxima Centrum

Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 december staat Radio 538 volledig in het teken van Missie 538 en wordt de programmering aangepast. Luisteraars bepalen in ruil voor een donatie welke muziek de zender draait en ook dit jaar krijgt het live op de radio veilen een prominente rol. Onder andere bekende vrienden van het station en toonaangevende bedrijven bieden unieke ervaringen en producten aan waar luisteraars ‘live’ op kunnen bieden. Zo veilt Tino Martin een dubbele platina plaat (die hij zelf komt ophangen), kun je meevaren met een onderzeeboot van de Koninklijke Marine en biedt Dafne Schippers een speciale sprinttraining aan. Alle veilingitems zijn hier te vinden.

Ook kunnen luisteraars, bedrijven en andere organisaties hun eigen actie starten en de opbrengst daarvan doneren, een actie van een ander steunen of een losse donatie doen. Zo zijn er vanuit het hele land al honderden acties opgezet. Van het maken en verkopen van armbandjes tot het organiseren van sporttoernooien. KiKa, als belangrijke financier van onderzoek dat in het Prinses Máxima Centrum plaatsvindt, steunt de actie ook en roept heel Nederland op om in de week van 19 december de korte broek uit de kast te trekken om zo aandacht te genereren voor kinderkanker en geld op te halen. De opbrengst van hun actie wordt geheel gedoneerd aan Missie 538. 

Het is het derde jaar op rij dat Radio 538 zich in de dagen voor kerst inzet voor het goede doel. In 2020 maakte de zender zich hard voor De Voedselbank en in 2021 voor twaalf verschillende doelen, waar het Prinses Máxima Centrum er één van was. 

Over Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Alle kinderen met kanker in Nederland worden hier behandeld en al het onderzoek naar kinderkanker vindt hier plaats. Daarmee is het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht het grootste kinderkankercentrum van Europa. Ruim 900 zorgprofessionals en 450 onderzoekers werken nauw samen met Nederlandse en internationale ziekenhuizen aan betere behandelingen en nieuwe perspectieven op genezing.

Het geld dat met Missie 538 wordt opgehaald is voor de komst van speciale clean rooms waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Deze celtherapie, een vorm van immunotherapie, is een nieuwe behandeling voor kinderen met kanker. Het ruimt kankercellen op en laat gezonde cellen met rust. Het Prinses Máxima Centrum heeft daarvoor een eigen faciliteit met vier clean rooms nodig. De nieuwe behandelmethode kan de overlevingskans van kinderen met kanker vergroten met minder schade op de lange termijn.

14 Comments

 1. Oh kijk de jaarlijkse commerciële kopie van het glazen huis is er weer, alleen nu in plaats van luisteraars moeten bedrijven het allemaal doen. Alles voor de luis…eh het bedrijfsleven!

  • Ik denk dat je het (nog) niet gehoord hebt want dan had je beter geweten. Blijf vooral lekker roeptoeten, blijven de gasten van de publieke omroep net als de afgelopen jaren netjes hun handje ophouden.

  • Het is voor hun gewoon een doodordinaire concurrentie strijd hoor. Anders ga je niet tegenover serious request zitten. Dan snoep je van beiden doelen af. Dus iets teveel eer me dunkt

 2. Als het Glazen Huis top zou draaien was het waarschijnlijk geen issue geweest. Zal nooit gezegd worden, maar nu de tussenstand tegenvalt, er geen hond op afkomt en er paniek in de tent is wordt 538 concurrentie kwalijk genomen.

   • 4 keer kleinere zender? Dat is wel heel erg Calimero gedrag hoor of komt het je nu eindelijk een keer goed uit? Of bedoel je de actie die van belastinggeld overal gratis promoot wordt en al een heel lang verleden heeft wat vaak werkt?

    • Oke, jij je zin, 538 is 3,08 x zo groot. punt blijft dat als je tegenover een klein zendertje ongeveer hetzelfde ophaalt met een gejat concept van diezelfde kleine zender je nu niet iets bijzonders voor elkaar krijgt met dit soort bedragen. maar het is bekend van de sbs club. kopen of nadoen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*