Minister Slob: NPO blijft in NLZIET

Naar aanleiding van kamervragen heeft de Minister van OCW schriftelijk aangegeven dat NPO in NLZIET blijft. 

Slob: ‘De NPO heeft mij verzekerd dat dit bericht niet klopt. Niet voor de korte en niet voor de lange termijn. De NPO hecht grote waarde aan het samenwerkingsverband.’ 

Al vorige week meldde Shula Rijxman tegenover Spreekbuis-journalist Raymond de Jong dat NPO niet uit NLZIET zal stappen. 

De NPO heeft Slob laten weten dat dit niet het officiële standpunt van de NPO is. Dit is volgens hem ook op te maken uit de woorden van de voorzitter van de raad van bestuur van de NPO tijdens de NPO-seizoenpresentatie op 27 augustus jl. en uit de brief die aan de Kamerleden is gestuurd over de samenwerkingsagenda opgesteld door publieke en commerciële mediapartijen over de toekomst van het Nederlandse medialandschap. Vorige week lekte het Algemeen Dagblad al een deel van dit document, waaruit bleek dat omroepen, uitgevers en kabelexploitanten de intentie hebben om meer samen te werken in één platform.

Het gelekte document van NPO-werkgroep zou slechts een concept zijn.

Slob: ‘De NPO heeft mij verzekerd dat het hier gaat om een concept-document van enkele medewerkers dat op eigen initiatief is opgesteld  en nooit is ingediend bij de raad van bestuur.’ 

NPO heeft aangegeven grote plannen te hebben met haar premium videodienst NPO Plus. Minister Slob lijkt daar minder enthousiast over en wil de mogelijkheden van NPO Start Plus juist inperken. 

‘In mijn visiebrief heb ik aangegeven NPO Start Plus aan striktere voorwaarden te willen onderwerpen. Het streven is om dit per ingang van de nieuwe concessieperiode in te laten gaan.’, aldus de Minister. 

Bron: Tweedekamer.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*