Marcel Wintels nieuwe voorzitter Raad van Toezicht NTR

 Directeur van leiderschapsinstituut de Baak, Marcel Wintels (56), is per 1 september 2019 door minister Slob benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de NTR. Hij volgt Eric van der Burg (VVD) op, die in mei zitting nam in de Eerste Kamer. 

Van oorsprong ondernemer in de financiële dienstverlening, heeft Marcel Wintels zich in de afgelopen jaren onderscheiden als een gerespecteerd bestuurder van maatschappelijke ondernemingen, met name in het hoger onderwijs. Op dit moment is hij sinds enkele jaren directeur de Baak, het trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling voor hoogopgeleide professionals. Daarnaast is hij al jarenlang actief als toezichthouder in het brede maatschappelijke veld, onder meer als voorzitter van de KNWU.
De werving en selectie van de nieuwe voorzitter was in handen van bureau Vanderkruijs. 
NTR mediadirecteur/wnd algemeen directeur Willemijn Francissen is blij met de benoeming van Marcel Wintels: ‘Bij Marcel voelde ik meteen enthousiasme over wie we als NTR zijn en wat we maken. Daarnaast brengt hij met zijn brede bestuurlijke achtergrond veel kennis en ervaring mee die we goed kunnen gebruiken’. 
Ook Marcel Wintels is blij met zijn benoeming: ‘De publieke omroep heeft mijn warme belangstelling en ik verheug me erop mij in te zetten voor het belang van de NTR binnen het bestel’. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*