Toch extra geld voor songfestival

De publieke omroep krijgt de gevraagde 12,4 miljoen euro om de uitzending van het Eurovisie Songfestival mogelijk te maken.

Minister Slob voor Media schrijft aan de Tweede Kamer dat de extra bijdrage uit de Algemene Mediareserve komt. Dat is een pot met geld dat al voor de omroepen is gereserveerd. De verschillende omroepen zijn akkoord met de bijdrage uit de reserve. Het kabinet trekt zelf geen extra geld uit.

Het uitzenden van het Eurovisie Songfestival, dat volgend jaar mei in Rotterdam wordt gehouden, kost naar schatting 26,5 miljoen euro. De NPO en AVROTROS brengen samen 4,5 miljoen euro op en er komt 9,6 miljoen euro uit een bijdrage van de Europese omroeporganisatie EBU en de ticketinkomsten. Om het openstaande gat op de begroting te dichten had de NPO de hulp van Slob ingeroepen.

1 Comment

  1. Misschien een leuk idee om daar ook nog de onkostenvergoeding van Mark en Klaas Rutten-Dijkhof aan toe te voegen en niet te vergeten het wachtgeld… Kunnen ze de vrijwilligers toch een gratis kop koffie aanbieden voor hun beoogde inspanningen tijdens het Songfestival 🙂

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*