Minister Slob beantwoordt vragen PVV-lid Martin Bosma over de mogelijke selectiviteit van de NOS

Kamerlid Martin Bosma (PVV) heeft eind april schriftelijke vragen gesteld aan Minister Slob over mogelijke selectiviteit bij de NOS. Minister Slob heeft vandaag deze vragen beantwoord.

Bosma vroeg zich af of de Mediawet wel goed wordt nageleefd nu de  excuses van de NOS uitblijven voor de foutieve berichtgeving van de afgelopen jaren met betrekking tot Trump en ‘de Russen’. Hij zet dit tevens in het licht van een eerdere situatie waarbij de NOS wel excuses maakte voor de verslaglegging van een PVV-activiteit. Het PVV-Kamerlid hekelt de ‘mogelijke selectiviteit’ bij de NOS.

Volgens Minister Slob ligt de verantwoordelijkheid hiervan bij de NOS zelf.

Slob: ‘De journalistieke inhoud en kwaliteit van berichtgeving en de afweging om tot correctie en/of het aanbieden van excuses over te gaan, is de autonome verantwoordelijkheid van de omroep en onderworpen aan de journalistieke normen die de sector bij wijze van zelfregulering heeft bepaald.’

Ook de toezicht op de naleving van de Mediawet ligt volgens Slob niet bij hem. ‘de taak van daartoe aangewezen toezichthouders om toezicht te houden op de naleving van wetten. Wat betreft de media, zowel de omroep als de geschreven pers, is de journalistieke kwaliteit onderwerp van zelfregulering zoals de journalistieke codes van de Raad voor de Journalistiek en het Genootschap van Hoofdredacteuren.’, aldus Slob.

Lees hier de gehele reactie van Minister Slob

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*