Michiel Veenstra uit kritiek op nieuwe editie Radioring

Vandaag zijn de stembussen voor de radioring geopend. Michiel Veenstra van KINK is niet blij met de aangepaste reglementen.

Er staan geen KINK-programma’s in de keuzelijst, omdat dit jaar de regel wordt gehanteerd dat de keuzelijst bestaat uit de Top 200 van best beluisterde programma’s van 2021 volgens het NLO.

Veenstra: ‘Dit jaar is er een vrije keuze optie bijgekomen, dus via die weg kun je Kink-programma’s en -presentatoren nomineren. Stemmen op KINK kan dus alleen via de achterdeur. Ook leuk: stemmen via de achterdeur kan blijkbaar niet op vrije keuzes in alle 4 categorieën. In minimaal een categorie moet je een keuze uit de longlist maken. Kijk, ik snap dat er regels moeten zijn en dat je niet iedereen met een babyfoon op de lijst wil. Maar dit voelt als moedwillig buitensluiten van de zender die vorig jaar met drie nominaties op het podium stond en 2% marktaandeel in 20-49 pakt.’

8 Comments

 1. En ondertussen staan er bij de presentatoren vrouwen en mannen waar ik nog nooit van gehoord heb, maar wel een programmaatje hebben op een obscuur tijdstip bij de NPO. Da’s echt geen top 200 programma of presentator. Wij van WC Eend.

 2. Die Veenstra heeft een luistertijdaandeel van 1% landelijk. Alles voor een relletje bij deze man, zolang Kink maar kan surfen op de golven van gespeelde verontwaardiging.

  • Inderdaad. Gewoon accepteren dat hij met z’n station in de marge zit.
   Elke keer hetzelfde met hem….”dan is ie weer boos over……..en dan weer over” Kortom altijd boos.

 3. Pff dit lijkt wel op promotie van de publieke omroep, de comerciele zenders komen er maar bekaaid vanaf, net als podcasts.

  Het zou veel netter zijn geweest als ze blanco lijsten hadden gemaakt waar op jij je favoriete zender, programma, man, vrouw en podcast kan invullen en deze opsturen.

  Zoals het nu is is het geheel voor ingenomen om maar de publieke omroep te laten scoren en meer niet

1 Trackback / Pingback

 1. Michiel Veenstra uit jury Marconi Award - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*