“#Metoo beweging is in Hilversum ‘Ik-wil-ook-aandacht-show’ geworden”

De #metoo-beweging in Hilversum is volgens Telegraaf-columnist Mark Koster uiteindelijk verworden tot een grote “ik-wil-ook-aandacht-show.” Iedereen leek ervan te willen profiteren, van makers tot bestuurders en onthullers. #metoo werd het middel om ego’s op te laden en af te rekenen met mensen die al jaren in de weg zaten.

In de talkshow van Sophie & Jeroen was Tim Hofman te gast, waar hij onder meer zijn boek ‘Goede moed’ promootte, dat gaat over zijn onthullingen rond The Voice. Hij sprak over zijn faalangst bij het interviewen van John de Mol en zijn hypochondrie, waarbij hij zich ziektes inbeeldt. Het gesprek draaide volgens de columnist meer om Hofman zelf dan om de zaak. Volgens Koster is #metoo zo verworden tot een manier om gespeeld geëngageerd te doen. Sophie Hilbrand luisterde vol bewondering naar Hofman, die ze een ‘ijskoude badass’ noemde. Hilbrand verviel volgens henm in haar rol als groupie, terwijl er zeker kritische vragen te stellen waren.

Hilversum lijdt volgens Koster aan egocentrische blikvernauwing, en dat zal niet stoppen zolang omroepen en makers zelfpromotie verwarren met maatschappelijke betrokkenheid.

Bron: De Telegraaf

6 Comments

  1. ? Aan de hand van 1 voorbeeld deze conclusie Marc Koster?

    En bovendien..
    Je geeft iets waarvan je vind dat het op overdreven aandacht uit is nu aandacht.

    Van #Metoo lijk je niet veel begrepen te hebben anders zou je zelf op deze wijze de aandacht niet hebben gezocht.

  2. Metoo is begonnen in Amerika, waar anders, en is uitgerold over de hele wereld niet alleen hier. Het is een verdienmodel geworden en ineens schijnt iedereen wel eens een probleem met metoo te hebben gehad. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, maar veelal zoals bij Matthijs viel het allemaal reuze mee en werd het opgeblazen door wat wokie aandachtstrekkers/feeksen van de redactie die bij het minst of geringste aan de bel trekken als Matthijs weer wat wil gaan doen zoals bij RTL onlangs. Het slaat dus veel te veel door en we moeten er vanaf. Eens dus met het betoog van Mark Koster.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*