Merel Westrik gaat talkshow op Net5 presenteren

Presentatrice en journaliste Merel Westrik wordt talkshowhost bij Net5. Vanaf half oktober krijgt zij een wekelijkse, op vrouwen gerichte talkshow op de zender. Één van de eerste nieuwe programma’s uit de samenwerking tussen Net5 & LINDA. Westrik tekende recent haar contract bij Talpa Network waar ze met ingang van 1 september aan de slag gaat. Naast de talkshow gaat ze voor Net5 andere programma’s maken en presenteren. 

Merel Westrik: “Om dit te kunnen doen, ga ik weg bij RTL Nieuws. Dat doet een beetje zeer. Ik heb ruim vijf jaar op de mooiste en beste nieuwsredactie van Nederland mogen werken. Met geweldige journalisten. Ik ben veel en vaak trots geweest op wat we maakten en onthulden. Maar ik kan mijn nieuwsgierigheid en een onweerstaanbaar gevoel van zin in deze nieuwe kans bij Net5, niet onderdrukken. Alles hieraan voelt goed. Er ligt een avontuur voor me en ik weet niet waar ik moet beginnen om uit te leggen hoe ik daar naar uitkijk. Samenwerken met Linda en Jildou, een nieuwe redactie en aan het begin mogen staan van een reeks nieuwe plannen om van Net5 weer de leukste vrouwenzender van Nederland te maken: ik kan niet wachten.”  

Linda de Mol en Jildou van der Bijl (creatief directeur LINDA. & Net5): “We zijn ongelofelijk blij dat Merel met ons mee wil bouwen om van Net5 de leukste vrouwenzender van Nederland te maken. Merel beschikt over een sprankelende persoonlijkheid en veel humor en dat, in combinatie met haar ruime journalistieke -en tv-ervaring maakt haar dé vrouw om Net5 een gezicht te geven. We kunnen niet wachten om met haar samen te werken.”

 Marco Louwerens (directeur Televisie Talpa Network): “Ik vind het echt geweldig dat Merel onze gelederen komt versterken! De volgende stap die zij in haar carrière wil maken, past denk ik perfect bij de ambitie en vernieuwing van Net5. De komende jaren gaan we samen met Merel programma’s ontwikkelen, die haar en de zender ongetwijfeld gaan versterken.”  

Merel Westrik volgde de School voor Journalistiek, begon in 2001 haar journalistieke- en tv-loopbaan bij AT5, tot ze in 2011 overstapte naar WNL. Daar presenteerde ze onder meer met Eva Jinek het ontbijtprogramma Vandaag de dag. In 2014 ging ze aan de slag bij het RTL Nieuws.

Foto: Carli Hermès

4 Comments

  1. Ach iedereen een Talkshow, niks voor jou en Ad, Juul? (Zou nog scoren ook denk ik)
    Net 5, bestaat dat nog? Zit bij mij niet eens bij de geselecteerde zenders, alleen maar series en films met te lange reclameblokken.

  2. Gewaagde stap van Merel. Als ik het zo hoor dan gaan ze op de zelfde voet verder dan de afgelopen 10 jaar. Voornamelijk buitenlandse programma’s. Hier en daar een Nederlands programma en een paar maanden per jaar een halve Nederlandse avond. Dan gaat het niet werken. Willen ze dat het wel gaat werken dan moeten ze groots inzetten en meer Nederlandse programma’s/avonden brengen. Het hele jaar door. Niet pas vanaf oktober maar gelijk vanaf september.

    Nu is NET5 een zender waar je eigenlijk langs zapt of toevallig terecht komt omdat er op de eerste paar zender niets van je gading bij was. De afgelopen 10 jaar zette je NET5 niet speciaal op voor iets. Sterker nog ik denk dat er mensen zijn die wel eens NET5 kijken en er pas later achter komen dat ze naar NET5 zaten te kijken. Of het helemaal niet door hadden.

    Allereerst de naam veranderen in LINDA5. Naast die talkshow van Merel een paar goede Nederlandse series. Doris terug, remake van Spangen met Linda zelf, Bitterzoet van online naar tv brengen, S1ingle terug, Doris, De Vlucht naar tv halen en een nieuwe dagelijkse soap. Dat laatste nu wel goed. In het gat springen wat Expeditie Robinson op de donderdag achter laat. Peking Expres en Het Blok terug. Programma’s vanuit het blad (rubrieken) naar tv vertalen zoals de mobiel van (terug), Stom!, Een 2 gesprek tussen 2 bekende Nederlanders, Meiden, L’homo, een reisprogramma etc. En natuurlijk goede buitenlandse series en films die aansluiten bij de doelgroep en niet gewoon maar wat uit het serie/filmpakket van SBS/Talpa de buis op pleuren. Werken ook aan een goede vrouwelijke vooravond. Dit alles is duur maar de enige manier dat het gaat werken. Dit geld ook voor Veronica maar dan voor mannen en jongeren. Disney XD naar het kanaal van SBS9 verplaatsen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*