Meewerken aan de versterking van de lokale journalistiek?

Meewerken aan de versterking van de lokale journalistiek?

De belangstelling voor nieuws van dichtbij groeit en lokale publieke omroepen spelen daarbij een cruciale rol. Niet voor niets maken regionale omroepen daarom in toenemende mate ook graag gebruik van lokale omroepen op verschillende plekken in het land.

Ze kunnen daarbij leunen op onze lokale kennis en netwerken, op de toegang tot de lokale thema’s en organisaties en op kwalitatief goede content die ingezet kan worden voor de uitvoering van de eigen, regionale concessie. Andersom bieden regionale omroepen ons de mogelijkheid om journalistieke capaciteit, technische faciliteiten en voorzieningen te delen en kunnen programma’s worden uitgewisseld of samen gemaakt.

Om de samenwerking tussen de lokale en de regionale omroep te versterken trekt de Regionale Publieke Omroep (RPO) in 2021 tijdelijk 28 extra journalisten aan die ingezet kunnen worden bij lokale omroepen om de lokale berichtgeving te intensiveren en de samenwerking tussen de lokale en regionale omroep te versterken. Het gaat om zeven regio’s, waarbij het doel is om gebruik te maken van de kracht van zowel lokale als regionale omroepen. 

De tijdelijke journalistieke versterking wordt mogelijk gemaakt dankzij de Subsidieregeling samenwerking en innovatie regionale omroep van het ministerie van OCW. 

De tijdelijke extra inzet valt niet onder het project lokaal-regionale samenwerking die de NOS, RPO en NLPO starten op 1 januari 2021.  

Bestuurders, hoofdredacteuren en directeuren van lokale omroepen die vragen hebben over de samenwerking met regionale omroepen of advies nodig hebben kunnen een beroep doen op de servicedesk van de NLPO

Heb je journalistieke ervaring, bijvoorbeeld als vrijwilliger bij een lokale omroep, en heb je interesse? Bekijk dan hier de vacature. Solliciteren kan tot 25 november a.s. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*