Meer dan 25 miloen Youtube views voor AVROTROS Klassiek

Deze week heeft het YouTube-kanaal van AVROTROS Klassiek 25 miljoen views bereikt. In totaal is er nu meer dan 465 jaar aan content bekeken op het kanaal. Met bijna 900.000 views per maand, ruim 55.000 abonnees en een gemiddelde kijkduur van bijna 11 minuten per view, behoort het kanaal van AVROTROS tot de eredivisie van partijen die nieuwe klassieke content online aanbieden.

Waar het op radio en tv vaak een hele uitdaging blijkt grote groepen jongeren te bereiken met klassieke muziek, lukt het AVROTROS op YouTube erg goed. De twee grootste groepen op het Klassiekkanaal zijn 18-24 jaar (23%) en 25-34 jaar (27%). Vooral jonge vrouwen worden goed bereikt. 29% van de vrouwen valt in de leeftijdsgroep 18-24. Bij de mannen is de groep 25-34 het grootst, met 27% van het totaal aantal mannen.
 
Het kanaal scoort opvallend goed in eigen land. In Nederland werd er de afgelopen vijf jaar 3,3 miljoen keer een stream opgevraagd. Ons land staat daarmee samen met de  VS op de eerste plaats (beide 13% van alle views), gevolgd door Japan (7,7%) en Duitsland (7,7%). Rachmaninov, pianoconcert no. 2 door Anna Fedorova (3,7 miljoen) is het best bekeken concert.
 
De Canto Ostinato van Simeon ten Holt, uitgevoerd door Sandra en Jeroen van Veen en Elizabeth en Marcel Bergmann werd het langst bekeken, gemiddeld 24 minuten. En in totaal zijn de video’s op het AVROTROS Klassiekkanaal 127.000 keer beoordeeld als leuk.
 
Op AVROTROS Klassiek zijn beelden te vinden van de beste orkesten en musici ter wereld. Zoals complete concerten die samen met NPO Radio 4 worden geproduceerd in de omroepseries Het Zondagochtend Concert (vanuit Het Concertgebouw) en De Vrijdag van Vredenburg (vanuit TivoliVredenburg). Maar ook meerdere jaargangen van Janine Jansens Kamermuziek Festival, vele concerten uit het Festival Oude Muziek en de concerten tijdens het Young Pianists Festival. Janine Jansen, het Koninklijk Concertgebouworkest, Het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor, Jaap van Zweden, Jean-Yves Thibaudet, Yuja Wang, The King’s Singers, Jordi Savall, Ton Koopman, Frans Brüggen, Anne Queffélec, het is slechts een kleine greep uit de schatkamer vol concerten in HD.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*