Mediawethouder Voorink: Hilversum moet de vaste locatie worden voor sporttalkshows

De Hilversumse mediawethouder Floris Voorink wil de talkshow rond het Europees kampioenschap voetbal, Studio Fussball, weer naar Hilversum halen. Op dit moment wordt de show uitgezonden vanuit het Bomencentrum in Baarn, nadat de NOS vanwege klachten van omwonenden besloot de geplande locatie op het Media Park te verlaten. Dat meldt dagblad De Gooi en Eemlander.

Tijdens een gemeenteraadvergadering van deze week vroeg D66-raadslid Roderik van Grieken of de gemeente Hilversum op de hoogte was van de locatieverandering. Voorink bevestigde dat bewoners tijdens een overleg hun zorgen hadden geuit, waarna de NOS besloot de vergunningaanvraag voor het Media Park in te trekken.

Voorink betreurt het besluit en benadrukt dat Hilversum dé plek is voor dergelijke uitzendingen. Hij overweegt zelfs wetgeving die dergelijke shows verplicht in Hilversum laat plaatsvinden. Ondanks de bezwaren over mogelijke geluidsoverlast, die hij begrijpelijk vindt gezien de nabijheid van kwetsbare bewoners, zal Voorink in gesprek gaan met de NOS en de buurt om toekomstige uitzendingen in Hilversum mogelijk te maken.

Bron: NOS vlucht naar Baarn vanwege buurtprotest rond Mediapark

4 Comments

  1. Wat een onzin weer van deze man. Niet alles moet vanuit Amsterdam en Hilversum. De rest van Nederland is daar helemaal klaar mee.

  2. Moet, zou moeten en ik wil, geeft een andere intensie aan. Omdat het lokale en inside nieuws weer eens over overgenomen wordt van een ander medium, dat blijkbaar wel de ingangen heeft en actief zijn werk doet, is het hier onduidelijk wat Voorink bedoelt.
    Als wethouder wil hij de omroep in zijn gemeente houden, al was het maar voor de werkgelegenheid. Dus als hij iets heeft gezegd als ‘het moet mogelijk zijn in Hilversum om zo’n buitenprogramma te draaien voor de omroep en dat willen we faciliteren’, zegt hij wat hij uit zijn functie moet zeggen en doen en kraait er geen haan naar.

  3. intentie*. Grappige autocorrect zo, ik had die twee woorden nooit gekoppeld in m’n hoofd, maar inderdaad, ze lijken toch op elkaar.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*