Mediawaakhond verwacht gezamenlijk videoplatform tussen Britse omroepen

In 2008 hebben BBC Worldwide, ITV, Channel 4 onder projectnaam ‘Kangaroo’ een gezamenlijk videoplatform willen opzetten om een vuist te bieden tegen de oprukkende internationale spelers, zoals Amazon, Netflix en Youtube. De Engelse Mededingingsautoriteit stak hier toen een stokje voor.

Ofcom (het Britse Commissariaat voor de Media) voorspelt nu dat er alsnog een ‘Kangaroo 2’-project gaat komen nu de positie van de Engelse media steeds meer onder druk komt te staan door onder andere Netflix. Steve Unger (directeur en bestuurslid van Ofcom) heeft aangegeven dat er momenteel door diverse Engelse omroepen weer gekeken wordt om een gezamenlijk videoplatform te starten. Hij heeft aangegeven het tragisch te vinden dat het eerste geblokkeerde videoplatform tien jaar geleden werd gestaakt. Unger geeft nu al dat Ofcom het nieuwe initiatief op grote lijnen gaat ondersteunen.

Unger: “In de toekomst zullen dergelijke samenwerkingsverbanden nodig zijn om schaalgrootte te creëren, omdat online global giants zoals Netflix, Amazon en Apple hun macht blijven uitoefenen. “Komt er een ‘Kangaroo 2’? Ik denk dat er iets in die richting moet zijn”, zei hij. “Het idee dat elke individuele Britse omroep zijn eigen, onafhankelijk geproduceerde online speler zal hebben, zal gewoon niet gebeuren. Ik denk dat een vorm van samenwerking rond de volgende generatie van collaboratieve spelers echt belangrijk is.”

De opmerkingen komen slechts enkele dagen nadat de Guardian meldde dat de BBC, ITV, Channel 4 en NBC Universal gesprekken hebben gevoerd over het bundelen van hun krachten om een ​​gezamenlijke Britse streamingdienst te creëren.

Matthew Postgate, de belangrijkste technologie- en productofficier van de BBC, heeft ook aangegeven dat het belangrijk is dat de Britse industrie samenkomt in een steeds meer onlinewereld, met dezelfde zorgen over de dominantie van de Amerikaanse SVOD-giganten.

Bron: Digitaltveurope

1 Trackback / Pingback

  1. BBC, ITV en Channel 4 willen gezamenlijk videoplatform lanceren

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*