Mediastudenten maken verkiezingsprogramma

‘De tweede kelder’ is een tv-programma over de verkiezingen voor en door jongeren, waar in totaal 34 studenten aan mee werken.

Twintig studenten zijn afkomstig zijn van de Dutch Filmers Academy in Hilversum. Enkele studenten wonen ook in de mediastad. Met ondersteuning van VodafoneZiggo, Omroep West en Jos Heymans maken ze iedere werkdag een uitzending van 20 minuten.

Elke dag schuift er een studiogast aan en worden er gemiddeld 3 items bij getoond. Naast de actuele items zijn er ook terugkerende items zoals ‘De Bad’ (waarbij 2 politici in een badkuip met elkaar debatteren) en ‘ParTijd’ (waarin een politicus 1 minuut de kans krijgt om zichzelf te verkopen, maar daarbij wel bepaalde woorden moet gebruiken die ze op briefjes krijgen aangereikt) en ‘Het zijn net mensen’ (waarbij ze aan de hand van enkele items de ‘mens achter de politicus’ laten zien).

Met dit nieuwe format kunnen de studenten ervaring opdoenmet het maken van een tv-programma. Mark Rutte was afgelopen vrijdag nog te gast in de studio:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*