‘Mediastad mist aansluitend onderwijs om brainport te worden’

Het Mediapark in Hilversum moet internationaal ‘brainport’ voor kunstmatige intelligentie in de media worden. Dagblad De Gooi en Eemlander meldt dat Gemeente Hilversum echter niet genoeg grote onderwijsinstellingen naar de mediastad weet te trekken, waardoor deze ambitie nog niet van de grond komt. Hierdoor blijft ‘AI’ (Artificial Intelligence) vooral een ambitieus modewoord en een speeltje van de gemeente. 

De Gooi en Eemlander meldt dat ondertussen veel grote mediabedrijven, waaronder NEP, zich zorgen gaan maken over het aantrekken van goed personeel. Een ecosysteem van aansluitende onderwijsinstellingen is belangrijk om nieuw personeel aan te kunnen trekken. 

Deze week bleek uit een Gooi en Eemlander-reportage ook reeds dat de ambities om het mediapark om te bouwen naar een high tech campus nog niet van de grond komen. De gemeentelijke plannen om honderden miljoenen rijkssubsidie aan te vragen om dit op touw te zetten, zijn afgeschoten. Omroepen en mediabedrijven uit Hilversum zien weliswaar voldoende mogelijkheden voor investeringen, maar zijn huiverig om aan de eisen van het fonds te voldoen. Er wordt namelijk een verregaande samenwerking en openheid van kennis verlangd. Door concurrentie ligt transparantie en samenwerking echter gevoelig bij Hilversumse mediabedrijven. 

https://www.gooieneemlander.nl/cnt/DMF20220204_48144955/miljoenenambities-hilversum-mediapark-geblokkeerd-door-media-industrie

2 Comments

  1. NEP weet geen goed personeel te vinden? Ze reageren niet eens op een email of mijn sollicitatie is binnengekomen. Hoeveel AI heb je nodig om te kunnen functioneren? Hilversumse POEHA

  2. Het is werkelijk schandalig hoe politiek en pers omgaan met het Mediapark en de wens om een functie te vervullen in het medialandschap. Het is van een onvoorstelbare armoede. Stop er gewoon mee. Niemand heeft er iets aan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*