Mediastad kampt met veel leegstand

Terwijl het Mediapark met circa 1% leegstand vrijwel geheel vol is, staan in de rest van de Mediastad veel kantoorpanden nog leeg. Uit een inventarisatie van dagblad Gooi en Eemlander blijkt dat er op dit ogenblik zo’n 21.000 vierkante meter aan voor media bestemde kantoor- en studiogebouwen leeg staat.

Afgelopen jaren hebben diverse oud-omroeppanden een nieuwe bestemming gekregen, waaronder het KRO-gebouw aan de Emmastraat (nu appartementen) en het voormalig TROS-gebouw aan de Lage Naarderweg (bedrijfsverzamelgebouw). Het Veronica-pand aan het Laapersveld is ook al enige tijd een bedrijfsverzamelgebouw voor onder meer radiostation KINK. Er zijn ook voormalig mediapanden, die al langere tijd leeg staan, waaronder het voormalig BNN-gebouw aan de Mussenstraat, het voormalig United-kantoor Valkieser aan de Naarderstraat en een groot deel van het oude Avro-omroepgebouw aan de ’s Gravelandse weg. Of de leegstand door de effecten van corona, het thuiswerken en veranderingen in het medialandschap groter gaan worden is nog niet bekend. Toch is van acute paniek op de markt (nog) geen sprake.

Lees ook:
In Mediastad Hilversum staan duizenden vierkante meters aan kantoren en studio’s leeg, en de coronacrisis maakt het er niet beter op (Gooi en Eemlander)

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*