Mediapark-plein krijgt naam oud-wethouder Wimar Jaeger

Vandaag werd de voormalige Mediawethouder Wimar Jaeger verrast met een eigen Wimar Jaeger Schaakpleintje in het centrum van Mediapark Hilversum. Jaeger was tussen 2014 en 2020 als Hilversumse wethouder verantwoordelijk voor media. 

„Het is bedoeld als geste voor zijn wethouderschap en als dank voor de aandacht en initiatieven die hij in die tijd had voor de media”, vertelt Frank Visser, team lead innovatie van Media Perspectives. „Het idee werd geopperd aan de industrietafel (een overleg tussen topmensen uit de media, red.) en werd meteen goed ontvangen. Iedereen was enthousiast en ook het Mediapark werkte meteen mee.”

Grote hobby

Het idee was al snel om een schaakbord neer te zetten. En dat is niet zomaar. „Jaegers grote hobby is schaken”, weet Visser. „Zo bedachten wij al snel om een groot schaakspel neer te zetten om ook het levendigheid op het Mediapark te vergroten. Het is echt bedoeld om te gebruiken, en ik hoop dan ook dat dat gebeurt.”

Het plan was om het plein te onthullen vlak na het afscheid van Jaeger in maart van dit jaar. „Maar corona gooide roet in het eten”, aldus Visser. „De schaakspullen en het naambordje stonden de afgelopen maanden binnen, maar nu konden we het plan dan eindelijk uitvoeren.”

Er is overigens wel een verschil tussen de Mies Bouwmanboulevard, Willem Ruisweg en Jos Brinklaan en het schaakpleintje. „Dat zijn officiële straten, die ook te vinden zijn in Google Maps. Dat is met dit pleintje niet zo. Zo heeft Harry de Winter (producent en programmamaker, red.) ook een ’Dwarspad’ dat niet te vinden is in Maps. Dat geldt ook voor het schaakpleintje”, legt Visser uit.

Desalniettemin is het schaakpleintje bedoeld als groot afscheidscadeau. „We hebben Wimar hier heen gelokt, omdat we een overleg hadden met de industrietafel”, aldus Visser. „De verrassing was groot toen hij zijn eigen pleintje zag. Hij was er heel erg blij mee.” In een reactie laat Jaeger weten ’deemoedig en trots te zijn’.

Jaeger: ‘Deemoedig, trots en volledig verrast mocht ik mijn naambordje voor het centrale pleintje op het Mediapark in Hilversum onthullen. Vanwege de vele mediasector bijeenkomsten bij mij thuis, tussen mijn schaakspelen, is ook een publiek schaakspel op het pleintje geplaatst. Dank aan  Mediapark beheer, TimSleegers,  Frank Visser en alle leden van de Media- Industrie-Tafel, MediaPerspectives, Dutch Media Week, Beeld & Geluid en alle prachtige bedrijven in de mediasector voor de inspiratie die ik altijd bij jullie krijg en deze enorme eer!“

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*