Mediamuseum Beeld & Geluid officieel geopend

Het Mediamuseum van Beeld & Geluid is woensdagavond officieel geopend door Barbera Wolfensberger, directeur-generaal Cultuur en Media van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Na een verbouwing van 2,5 jaar is het museum in Hilversum compleet vernieuwd en klaar om vanaf aanstaande zaterdag 11 februari bezoekers te ontvangen.

Tijdens de Corona-pandemie besloot Beeld & Geluid om de deuren van het museum te sluiten. De plannen voor de renovatie waren er al, na de sluiting in oktober 2020 is vervolgens gestart met het volledig afbreken van de voormalige ‘Experience’ en gebouwd aan het nieuwe Mediamuseum. Met meer dan vijftig interactives en honderden uren aan audiovisueel materiaal noemt Beeld & Geluid het met trots het meest interactieve Mediamuseum ter wereld.

Sinds de opening van het vorige museum in 2006 is het medialandschap drastisch veranderd. Drie maanden na opening werd YouTube gelanceerd en in de jaren die volgden explodeerde het gebruik van social media door het bezit van smartphones. Van ‘de media bepalen mijn wereldbeeld’ werd het ‘ik bepaal de media en de media bepalen mij’. Genoeg aanleiding voor Beeld & Geluid voor de bouw van een compleet nieuw Mediamuseum dat laat zien hoe media werken en dat de bezoekers even optilt uit hun eigen mediabeleving, door ze er op afstand naar te laten kijken.

Mediamuseum

Bij binnenkomst in het museum maakt de bezoeker een eigen Mediaprofiel aan via de Mediamuseum-app. Dat Mediaprofiel zorgt ervoor dat je een unieke, gepersonaliseerde museumreis krijgt voorgeschoteld. Een bezoek aan het museum is voor alle bezoekers, vanaf ca. 8 jaar, een unieke, leerzame maar vooral inspirerende ontdekkingsreis door het medialandschap van toen, nu en de toekomst.

De officiële openingshandeling werd vanavond verricht door Barbera Wolfensberger, directeur-generaal van het Ministerie van OCW en Beeld & Geluid-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer. Het Mediamuseum opent zaterdag 11 februari om 10.00 uur de deuren voor publiek en is vanaf dat moment iedere week van dinsdag tot en met zondag te bezoeken.


Lees ook:

1 Comment

  1. En hoe staat het met het toegankelijk maken van het gehele archief voor iedereen? Misschien kan Meneer van Nispen even een korte update geven.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*