Medialogica over de opkomst en ondergang van ‘knuffelcrimineel’ Hollleeder

Willem Holleeder is een van Nederlands meest beruchte criminelen. Na vrijlating in 2012 groeit hij uit tot ‘knuffelcrimineel’, die veelvuldig in diverse media weet te verschijnen. Het programma Medialogica onderzoek de periode waarin bekende Nederlanders met hem op de foto gaan, Holleeder columnist wordt en optreedt in College Tour. De zware crimineel lijkt door zijn mediaoptredens bijna een popster te zijn geworden. 

Een periode die op 24 maart van dit jaar definitief tot een einde komt. Dan leggen de twee zussen van Holleeder, Sonja en Astrid, en Sandra Klepper, de weduwe van de in 2000 vermoorde crimineel Sam Klepper, verklaringen af over jarenlange bedreigingen. Medialogica: over hoe media een beeld van Holleeder construeerden en hoe Holleeder diezelfde media naar zijn hand probeerde te zetten. Met: Peter R de Vries, Wout Morra, Erik Noomen, Dominique Weesie, Carel Kuyl, Auke Kok, Gerlof Leistra, Vico Olling, Jan Meeus, Raoul Serree en Lange Frans.

Medialogica gaat over hoe het verschil tussen werkelijkheid en beeld kan ontstaan. Hoe journalisten, bestuurders, belangengroepen en het publiek verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*