Mediahistoricus Bert Hogenkamp viert afscheid

Na ruim 25 jaar bij Beeld en Geluid (en zijn voorgangers Stichting Film en Wetenschap en Nationaal Audiovisueel Archief) gaat mediahistoricus Bert Hogenkamp met pensioen. 

Vanuit Beeld en Geluid was Bert Hogenkamp tien jaar lang bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en sinds 2008 houder van de Beeld en Geluid leerstoel aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Als specialist mediahistorie bij Beeld en Geluid en onderzoeker schreef hij mee aan talloze publicaties en hield enkele jaren een blog bij genaamd ‘AV Mania’ waarin hij schreef over interessante audiovisuele producties, historie of ontwikkelingen. Bert bracht een schat aan kennis naar ons instituut en had veel (internationale) connecties in zowel het academische veld als met de filmmakers zelf.

Op 5 en 6 november organiseert Beeld en Geluid in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam een tweedaags seminar over useful media. Het seminar biedt inzicht in de onderzoeken van de laatste jaren op het gebied van opdrachtfilms, oftewel useful media, wat in dit digitale tijdperk een betere benaming is. Ook is er aandacht voor de rol van audiovisuele archieven. Sprekers zijn onder andere Bjørn Sørenssen (NTNU Trondheim), Paulo Miguel Martins (UCP, Lisbon), Rick Prelinger (Prelinger Archives and UC Santa Cruz), Patrick Russell (BFI’s National Film & Television Archive) en Brian Winston (University of Lincoln). Het seminar vindt plaats in Beeld en Geluid en zal afgesloten worden met de afscheidslezing van Bert op de VU Amsterdam.

Het seminar is gratis toegankelijk, maar inschrijving is noodzakelijk. De afscheidslezing in de VU is vrij te bezoeken. 

Meld je hier aan voor het seminar en bekijk het volledige programma.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*